2020-10-25 23:49:38
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: η εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται -και- στην εκτίναξη του αριθμού των τέστ...
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, προκαλώντας ανησυχία στους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η αύξηση των κρουσμάτων δεν σχετίζεται μόνο με την μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα, αλλά και με την αύξηση του αριθμού των  εργαστηριακών ελέγχων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξηγεί έναν από τους λόγους αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν σχετίζεται μόνο με την μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα, αλλά και με την αύξηση του αριθμού των  εργαστηριακών ελέγχων.

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα ημερήσια τεστ σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς γίνονταν από 10.000 με 12.000  τις καθημερινές και 3.000 με 5.000 το Σαββατοκύριακο


Τις τελευταίες 10 ημέρες γίνονται 18.000 με 19.000 τεστ τις καθημερινές και 7.000  τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης γίνονται 2.000 κατά μέσο όρο γρήγορα τεστ την ημέρα.

Ακόμη, ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι μικρός ο αριθμός των τεστ για να εντοπισθεί έγκαιρα ο ιός στη κοινότητα και να απομονωθεί.

Εκτιμά, δε πως το ΕΚΕΑ που τώρα κάνει 1.600 τεστ την ημέρα τις καθημερινές και 800 το Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο.

«Είχε φθάσει να κάνει 5.000 με 6.000 τεστ ημερησίως. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων μείωσε τον αριθμό  στα 1000 τις καθημερινές και 400 Σαββατοκύριακο και τις τελευταίες ημέρες το αύξησε. Πολλά  Νοσοκομεία στέλνουν τα δείγματα  σε ιδιωτικά εργαστήρια και πληρώνουν 40 ευρώ το ένα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπροσθέτως, σημειώνει πως δεν αξιοποιήθηκε ακόμη η μέθοδος pool  που εξετάζει πολλά δείγματα μαζί τα οποία  είναι απαραίτητα για την ιχνηλάτηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων.

«Ακόμη το ΕΚΕΑ κάνει δοκιμές. Είναι κρίμα μεγάλο οι επικουρικοί υπάλληλοι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊου οι οποίοι  όλοι ημέρα δουλεύουν τα τεστ να  είναι απλήρωτοι  οι μισθοί τους.  Δουλεύουν μήνες χωρίς να πληρώνονται» καταλήγει.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μητσοτάκης σε Τσίπρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μητσοτάκης σε Τσίπρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ