2020-10-27 07:44:05
Φωτογραφία για Μαζικές συγκεντρώσεις Τραμπ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας
Την ώρα που ο κορωνοϊός «θερίζει» στις ΗΠΑ με την πανδημία να έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 222.000 ανθρώπους και τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμύρια ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να τον αγνοεί.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τη Δευτέρα συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στην Πενσυλβάνια. Εκεί ο Τραμπ πραγματοποίησε τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και επιτέθηκε στα ενεργειακά σχέδια του Τζο Μπάιντεν, ενώ επέκρινε τους περιορισμούς ασφαλείας του κυβερνήτη Τομ Γουλφ.

Αρκετοί απο τους ψηφοφόρους του που είχαν συγκεντρωθεί δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο προστασίας, ούτε μάσκες φορούσαν και φυσικά ούτε αποστάσεις κρατούσαν, με τον Τραμπ να τονίζει ότι η πανδημία συγκεντρώνει όλο και μεγάλη προσοχή καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Εκλογών.

«Το μόνο που θέλουν να μιλήσουν είναι για τον COVID. Παρεμπιπτόντως, στις 4 Νοεμβρίου, δεν θα ακούσετε τόσο πολύ για αυτό» είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο συγκεντρωμένο πλήθος και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες απο τις μαζικές συγκεντρώσεις.


Την ίδια ώρα επαγγελματίες του ιατρικού τομέα κάλεσαν δημόσια τον πρόεδρο να διακόψει τις συγκεντρώσεις του. Εβδομήντα πέντε γιατροί με επικεφαλής την Επιτροπή Προστασίας Medicare, μια ομάδα υπεράσπισης υγειονομικής περίθαλψης, υπέγραψαν επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από τον Τραμπ να ακυρώσει την συγκέντρωση στο Έρι της Πενσυλβάνια.

«Είναι η δεύτερη φορά που ζητήσαμε από τον πρόεδρο να αποφύγει να επισκεφτεί την πολιτεία μας. Αυτή τη φορά ελπίζουμε να καταλάβει ότι η δημόσια υγεία πρέπει να έρθει πριν από την πολιτική », είπε ο Μέγκαν Ρέιντ, γιατρός έκτακτης ανάγκης στο Drexel Hill. «Οι εκστρατείες του Προέδρου Τραμπ θα αυξήσουν τον κίνδυνο διάδοσης του COVID-19 σε περισσότερους ανθρώπους» συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει υποστήριξη από το 52% των πιθανών ψηφοφόρων της Πενσυλβανίας, σε σύγκριση με το 44% για τον Τραμπ, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν-Μάντισον . Πάντως ο Τραμπ σε νέο του μήνυμα κάλεσε τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν , καθώς όπως είπε αυτές οι εκλογές ειναι οι σημαντικότερες στην ιστορία της χώρας, διότι οι ριζοσπαστικοί αριστεροί θέλουν μια χώρα χωρίς πετρέλαιο, όπλα και Θεο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, αύριο στην Κομητεία Τσέστερ θα βρίσκεται και η Πρώτη Κυρία. Θα είναι η πρώτη μεγάλη εκστρατεία της Μελάνια Τραμπ για φέτος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ