2020-10-28 12:50:13
Φωτογραφία για Fast food στη Σαουδική Αραβία αντικαθιστά το «Turkish Burger» με… «Greek»!
 

Τεταμένες είναι σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας. Μάλιστα, αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον κλάδο της εστίασης, καθώς σε αυτό το πλαίσιο, αλυσίδα fast food στην

αραβική χώρα αντικατέστησε το «Turkish Burger» με το…«Greek Burger».

Όπως είναι γνωστό, η αραβική χώρα έχει κηρύξει εμπάργκο στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει ανοιχτά από τους εμπόρους να σταματήσουν τα «πάρε-δώσε» με την Τουρκία.

Μάλιστα, όσοι από εκείνους δεν υπακούσουν, τότε μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν στη φυλακή! Έτσι, η γνωστή αλυσίδα fast food της Σαουδικής Αραβίας, η «Herfy», αποφάσισε να «αντικαταστήσει» το «Turkish Burger» που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των προϊόντων της με το… «Greek Burger», ρίχνοντας σημαντικά και την τιμή!

«Είναι το ίδιο πράγμα, απλά αλλάξαμε το όνομά του» τόνισε υπάλληλος της αλυσίδας σε έναν… ανήσυχο πελάτη, αφήνοντάς τον κιόλας να δοκιμάσει, πριν αγοράσει. Η ξαφνική αυτή αλλαγή στο μενού της «Herfy» αποτελεί ένα σημάδι πόσο γρήγορα μια πολιτική διαφωνία μεταξύ δύο περιφερειακών δυνάμεων εξελίσσεται σε μια εμπορική μάχη.

Σημειώνεται, πως οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

 


anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ