2020-10-28 19:57:25
Φωτογραφία για Με τσίπουρα και καφέδες η 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (Φωτος)
Xωρίς τις καθιερωμένες παρελάσεις και εκδηλώσεις εορτάστηκε φέτος η εθνική επέτειος. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την αργία λόγω της ημέρας, και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του GRTimes.gr εστιατόρια και καφετέριες έσφυζαν από κόσμο, ήδη από νωρίς το μεσημέρι.

Φέτος η εστίαση υποδέχεται τους πελάτες με διαφορετικά δεδομένα, αφού το όριο των καθήμενων σε κάθε τραπέζι δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα άτομα. Οι καταστηματάρχες, υπάκουσαν ευλαβικά στην πλειοψηφία τους, με αποτέλεσμα οι παρέες να κατανέμονται στα τραπεζοκαθίσματα ως ορίζουν τα νέα μέτρα. Φυσικό συνεπακόλουθο ήταν να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες, με αποτέλεσμα οι πεζόδρομοι στα Λαδάδικα να πλημμυρίσουν από κόσμο που προσπαθούσε για αρκετή ώρα να βρει διαθέσιμο τραπέζι για να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr.

Πολλοί ωστόσο ήταν αυτοί που είχαν προβλέψει την αυξημένη κινητικότητα λόγω της αργίας και είχαν πραγματοποιήσει κρατήσεις στα εστιατόρια ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα τα λιγοστά τραπέζια που είχαν μείνει άδεια, να είναι reserve.


Αυξημένη ήταν κινητικότητα και στις καφετέριες της Λεωφόρου Νίκης, μιας και ο καιρός επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να απολαύσουν τον καφέ τους δίπλα στη θάλασσα.

Φυσικά, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου στο σπίτι, οικογενειακά. Ήδη από νωρίς, ξεκίνησαν να σχηματίζονται ουρές έξω από φημισμένα εστιατόρια της πόλης, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν μπακαλιάρο, σκορδαλιά και άλλα εδέσματα, και ύστερα να κατευθυνθούν στο σπίτι, για να απολαύσουν το γεύμα τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι η απόσταση μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, στην πλειοψηφία τους, ήταν η ενδεδειγμένη, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι εστιατορίων και καφετεριών φορούσαν μάσκα. Ομοίως έπραξαν και στην πλειοψηφία τους οι πολίτες, οι οποίοι φορούσαν μάσκα έως ότου καθίσουν σε κάποιο κατάστημα εστίασης.

Πηγή: Grtimes.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ