2020-10-30 15:29:09
Φωτογραφία για Ξεκίνησε το έργο της διπλής σύνδεσης Λευκάδας με το Άκτιο-Αμβρακία
Φωτογραφίες: Σταύρος Πάτσης

 

   Μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας, προσπαθειών, αναμονών και ελπίδας ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες στο έργο της διπλής σύνδεσης Λευκάδας, Βόνιτσας, Άκτιο.

Η εκκίνηση του έργου έγινε από την περιοχή Σκραπια με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το xiromeronews.blogspot.com να δείχνουν τις πρώτες εργασίες.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο από ypodomes.com το έργο θα εκτελεστεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής ΕΛΛΑΔΑΣ και αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η υπόψη οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω 2 νέων οδικών τμημάτων:

α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων και

β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου πέντε (5) χιλιομέτρων.


Τα νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν ήδη υπάρχοντα τμήματα. Στο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας περιλαμβάνεται, επίσης, η κατασκευή κάθε είδους έργων, που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 km, ο οποίος προβλέπεται να διέρχεται εντός της ζώνης κατάληψης τού ως άνω νέου οδικού έργου. Τα μήκη εμπλοκής του αγωγού ύδρευσης με τα νέα οδικά έργα είναι τα ακόλουθα:

i) τμήμα Άκτιο – Άγ. Νικόλαος, περίπου 2,6 km (από χ.θ. 2+200 περίπου έως χ.θ. 4+800 περίπου)·

ii) τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, περίπου 5,1 km (από χ.θ. 9+800 περίπου έως χ.θ. 14+900 περίπου).

 

 



ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ