2020-10-31 07:51:06
Φωτογραφία για Βρετανία: Συγκέντρωση με συλλήψεις έξω από τη γαλλική πρεσβεία κατά του Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος έχει μπει στο στόχαστρο μουσουλμάνων μετά τη στάση του για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο Charlie Hebdo - Εκτός από το Λονδίνο, διαμαρτυρίες σε Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές και Ινδονησία

Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται η εκστρατεία μίσους μουσουλμάνων κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που στήριξε απόλυτα τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο περιοδικό Charlie Hebdo και υπεραμύνθηκε της ελευθερίας της έκφρασης.

Η μανία κατά του Μακρόν εξαπλώθηκε και στο Λονδίνο με διαδηλωτές να συγκεντρώνονται έξω από τη γαλλική πρεσβεία κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Δεν θα δεχθούμε ασέβεια για τον αγαπημένο μας προφήτη», «Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης της Γης είναι ο Μακρόν» και «Η προσβολή δεν συνιστά ελευθερία λόγου». Κάποιοι άλλοι κρατούσαν πανό που έδειχναν τον Γάλλο πρόεδρο ως ένα δαιμονικό πλάσμα.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ότι η διαδήλωση συγκεντρώθηκε. Οι περισσότεροι έφυγαν ειρηνικά, ωστόσο υπήρξαν και προβλήματα. Οι αστυνομικοί έκαναν τρεις συλλήψεις, οι δύο εκ των οποίων για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και ένας για κατοχή πυροτεχνημάτων, ενώ σε 13 έγιναν συστάσεις.


Διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας έγιναν και σε πλήθος μουσουλμανικών χωρών. Μετά την προσευχή της Παρασκευής, συγκέντρωση έγινε στο Πακιστάν. Στο Αφγανιστάν έκαψαν τη γαλλική σημαία, ενώ σε Ινδία, Μπαγκλαντές και Ινδονησία έκαψαν το ομοίωμα του Μακρόν.

Συγκεντρώσεις έγιναν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη και στη Μόσχα, ενώ αφίσες του τοποθετήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ