2020-11-01 03:03:35
Φωτογραφία για Lockdown και στη Βρετανία. Αρχίατρος Αγγλίας:για να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας τον Δεκέμβριο

medlabnews.gr iatrikanea 

Ο Μπόρις Τζόνσον, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Τρίτη και για έναν μήνα η Βρετανία μπαίνει ξανά σε καραντίνα. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που εξαιρούνται από το lockdown. 

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβάλει εκ νέου lockdown στην Αγγλία για ένα μήνα, από την Πέμπτη και έως τις 2 Δεκεμβρίου, αφήνοντας ωστόσο τα σχολεία ανοιχτά για το διάστημα αυτό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί με κορεσμό τα νοσοκομεία. Παράλληλα όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πηγαίνουν στη δουλειά τους, όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους το ίδιο. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται επίσης για ιατρικούς λόγους, ενώ θα επιτρέπεται και η άσκηση. Φυσικά οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. Και στη Βρετανία κλείνουν μπαρ και εστιατόρια.

Σε δραματικούς τόνους, ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως αν η Βρετανία δεν δράσει τώρα, θα έχει ακόμη περισσότερους νεκρούς και ζήτησε από τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι μόνο αν υπάρχει ειδικός λόγος. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο ιός εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι στο χειρότερο σενάριο που είχαν εξετάσει οι επιστημονικοί μας σύμβουλοι. Είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα καθώς δεν υπάρχει επιλογή", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας δίπλα του τους επιστημονικούς και ιατρικούς συμβούλους του.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.

Η Βρετανία πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και τις πληροφορίες ότι η θνησιμότητα από τον κορονοϊό θα είναι μεγαλύτερη από ότι στο πρώτο κύμα.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 21.915 κρούσματα κορονοϊού σήμερα με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.011.660. Άλλοι 326 άνθρωποι πέθαναν.

Οι πληροφορίες για ολικό lockdown είχαν δει το φως της δημοσιότητας από νωρίς και προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές οι οποίοι γέμισαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Βρετανία και στην κυριολεξία άδειασαν τα ράφια από τα προϊόντα.

Αρχίατρος Αγγλίας

Το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS) θα μπορούσε να βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση τον Δεκέμβριο, με μεγάλο αριθμό θανάτων από την COVID-19, αν δεν ανακοινωνόταν σήμερα το νέο εθνικό lockdown, δήλωσε ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, καθηγητής Κρις Γουίτι.

"Πιστεύω ότι αν δεν λαμβάναμε μέτρα τώρα, η πιθανότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρεθεί σε δεινή κατάσταση τον Δεκέμβριο θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ