2020-11-02 12:32:40
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Ανακοινώνεται καθολικό lockdown όπως τον Μάρτιο, απαγόρευση κυκλοφορίας, επιστρέφουν τα SMS
Newsroom dikaiologitika.gr

Γενικό Lockdown για 15 μέρες ανακοινώνει σε λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών. Θα τεθεί σε ισχύ από αύριο το πρωί.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη μετά την έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, με την κυβέρνηση να παίρνει την απόφαση για καθολικό lockdown όπως τον Μάρτιο, επιστροφή των SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Την ανακοίνωση θα την κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις 13:30. Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έχει τεθεί εκτός ελέγχου με τον δήμαρχο της πόλης να τονίζει πως «είμαστε σε πόλεμο» ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να εισηγείται έξτρα μέτρα για την πόλη.

Επιστροφή των SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά καταστήματα

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ. Κλειδώνει η επιστροφή των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ζέρβας: «Δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown»

Εντωμεταξύ, για τα νέα αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, είχε προϊδεάσει νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων, θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα και έξω από τον νομό», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι το λιανεμπόριο θα μείνει ανοιχτό.

Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επεσήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ