2020-11-02 21:06:45
Φωτογραφία για Άνοιξε τις πόρτες του το Τζαμί της Αθήνας
Σήμερα έγιναν οι πέντε πρώτες προσευχές στο επίσημο τέμενος για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα – Εισήλθαν 18 μουσουλμάνοι λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό Πρώτη ημέρα λειτουργίας σήμερα για το Τζαμί της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα. Ύστερα από συζητήσεις πολλών ετών και καθυστερήσεις στο άνοιγμα επίσημου τζαμιού στην Αθήνα , ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και δόθηκε προς χρήση το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό, για όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Αττική.

Σήμερα στο χώρο του Τεμένους εισήλθαν 18 μουσουλμάνοι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό ενώ αύριο , με βάση τα νέα δεδομένα θα εισέρχονται εννέα, σε κάθε προσευχή. Τα εγκαίνια του Τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».


Ποιος είναι ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας

Ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, που ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης, είναι ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας. άπταιστα αραβικά και γαλλικά. Ο Μοχάμεντ Ζακί είναι Ελληνας πολίτης. Είναι έγγαμος, και έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, «μιχράμπ» (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «εμείς δεν συμμετέχουμε στην προσβολή καμίας θρησκείας» ενώ το τέμενος κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές «σεβόμαστε και στηρίζουμε την κάθε θρησκεία με τους όρους μας» καθώς το ελληνικό δημόσιο δεν δέχθηκε καμία ανάμιξη άλλων φορέων στην κατασκευή του τεμένους. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ