2020-11-04 03:39:36
Φωτογραφία για Και η Αττική σε καθολικό lockdown μέχρι την Παρασκευή

medlabnews.gr iatrikanea 

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι για να σωθεί το σύστημα υγείας, έχουν μείνει μόνο 40 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στην Αττική, θα πρέπει την Παρασκευή να μπει και η Αττική σε lockdown 15- 30 ημερών.

Με τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, η απειλή του καθολικού lockdown βρίσκεται ακόμη πιο κοντά για όλη την χώρα.

Όπως πληροφορούμαστε τα περισσότερα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, έχουν εισηγηθεί να περάσει και το λεκανοπέδιο σε «καθεστώς Θεσσαλονίκης», δηλαδή καθολικό lockdown με SMS και απαγόρευση μετακινήσεων και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή. 

Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση δεν θέλει το lockdown στην Αττική, λόγω της βαριάς επίπτωσής του στην ήδη κλονισμένη οικονομία και των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων. Στη σημερινή του συνάντηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δέκτης της έντονης δυσαρέσκειας που εισπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ από τις επαγγελματικές τάξεις που πλήττονται, ειδικά από τον χώρο της εστίασης, ενώ δεν είναι κρυφός ο φόβος που υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο για δημιουργία εστιών κοινωνικής έντασης.

Όμως αν μπλοκάρει το σύστημα υγείας της χώρας οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες και τελικά και το πολίτικό κόστος βαρύτερο.

Πάντως παρακολουθώντας τον Υπουργό και Υφυπουργό χθες καθώς και τους περισσότερους λοιμωξιολόγους που μίλησαν χθες στα κανάλια διαπιστώνουμε ότι όλοι συγκλίνουν στο καθολικό lockdown της Αττικής και ίσως και της χώρας. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα της εξέτασης του ιικού φορτίου της Ψυττάλειας όπου φαίνεται να υπάρχουν 70000 ενεργά στην Αττική και με τάσεις ανοδικές, τα μέτρα φαίνεται δεν αποδίδουν οπότε επιβάλλεται να μπει απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Αττική. 

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ