2020-11-04 21:09:00
Φωτογραφία για Έιμι Κόνι Μπάρετ: Την διόρισε ο Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο για να του δώσει τη νίκη;
Τρεις από τους συνολικά εννέα δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχουν διοριστεί επί θητείας Τραμπ  Η «σούπερ μαμά», όπως αποκαλούν την υπερσυντηρητική δικαστίνα Έιμι Κόνι, ανήκει πλέον στο team του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, εκεί δηλαδή όπου απείλησε ότι θα προσφύγει ο Ντόναλντ Τραμπ για να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, αφού προεξόφλησε τη νίκη του στις εκλογές.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η κοκκινομάλλα δικαστής, μητέρα επτά παιδιών, έλαβε το πράσινο φως από το Κογκρέσο για να λάβει επισήμως τη θέση που χήρεψε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά το θάνατο της 87χρονης δικαστίνας, υπέρμαχης του φεμινισμού, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η Έϊμι θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για το αν δηλαδή θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιστολικές ψήφοι.

Ο Τραμπ έχει φίλους και εχθρούς στο Ανώτατο δικαστήριο.


Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τρεις από τους συνολικά εννέα δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχουν διοριστεί επί θητείας Τραμπ. Με άλλα λόγια, το 1/3 των δικαστών είναι εκλεκτοί του Αμερικανού προέδρου.

Από τους συνολικά εννέα δικαστές, οι έξι θεωρούνται συντηρητικοί.

Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στις εκλογές; Απομένει να δούμε, επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές, ακόμη και αυτοί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, δεν μπορούν να αποφασίσουν για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά μπορούν, για παράδειγμα, να αποφασίσουν για τις προθεσμίες, τους κανόνες καταμέτρησης και την αποδοχή ψήφων.

Κάτι που σε μεμονωμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να συμβάλει στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ