2020-11-05 02:06:26
Φωτογραφία για Επιστολή Ι.Σ. Μεσσηνίας διαμαρτυρίας προς Υπουργό Υγείας
Προς τον

Υπουργό Υγείας

κον Βασίλη Κικίλια

Γραφείο Υπουργού Υγείας

Αριστοτέλους 17 ΑΘΗΝΑ

Κύριε Υπουργέ,

Μιας και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία στη πρόσφατη επίσκεψή σας σε δομές υγείας του Νομού Μεσσηνίας ώστε να σας επισημάνουμε τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα στελέχωσης των δύο Νοσοκομείων του Νομού Μεσσηνίας της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, καθώς και την υποστελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού μας, σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι η υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας σε ιατρικό προσωπικό αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας με οριακή ασφάλεια εφημέρευσης σε Παθολογικό, Παιδιατρικό και Καρδιολογικό Τμήμα.

Όπως σημειώνεται σε αρκετές επιστολές που έχει αποστείλει τόσο σε εσάς όσο και σε εμάς ο Σύλλογος Ειδικευμένων Ιατρών Νοσοκομείου Καλαμάτας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας, σας υπενθυμίζουμε εάν το γνωρίζετε ότι τις τελευταίες ημέρες του μηνός Αυγούστου, στις Παθολογικές Κλινικές δεν εφημέρευε ιατρός Παθολόγος.


Εκτός αυτού το Νοσοκομείο Καλαμάτας χαρακτηρίστηκε ως covid Νοσοκομείο και δημιουργήθηκε μια πτέρυγα covid-19 με έναν Επικουρικό Πνευμονολόγο και έναν Παθολόγο με δίμηνη σύμβαση έργου που λήγει οσονούπω.

Η δε μονάδα covid που δημιουργήθηκε θα δουλέψει με το ήδη υπάρχον προσωπικό της μονάδας που είναι ελλιπές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας σας έχουν επισημάνει με έγγραφά τους κατά καιρούς, την ανάγκη προκήρυξης νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού Παθολόγων, Καρδιολόγων, Παιδιάτρων, Εντατικολόγων, Λοιμωξιολόγων και επιπλέον Βιοπαθολόγων και Ακτινολόγων ( ο Μαγνητικός Τομογράφος του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού ).

Επιπλέον τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν ένας Παιδίατρος, ένας Πνευμονολόγος και ένας Ακτινολόγος και θα κάνουν πιο δυσχερή την αντιμετώπιση των περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αντ’ αυτού στη τελευταία εξαγγελία σας για θέσεις μόνιμου προσωπικού, προκηρύξατε 1 θέση Καρδιολόγου και 2 θέσεις Παθολόγων μόνο.

Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μεσσηνίας είναι ακόμη πιο τραγική. Υπάρχουν Κέντρα Υγείας που λειτουργούν μόνο με έναν ιατρό, όπως το Κ. Υ .Γαργαλιάνων και το Κ. Υ. Φιλιατρών και καλύπτουν τις μεγαλύτερες πόλεις του Νομού μας.

Παράλληλα με αυτό, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γενικών Ιατρών Μεσσηνίας σε έγγραφό του, καλούνται να καλύψουν κενά της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που οφείλατε να έχετε καλύψει εσείς με προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας και όχι με εμβαλοματικές λύσεις 2μηνών συμβάσεων και Επικουρικών ιατρών που μη έχοντας κίνητρα, αρνούνται να στελεχώσουν τις προκηρυσόμενες θέσεις στην Επαρχία.

Καλείστε ως υπεύθυνος για την χάραξη πολιτικής υγείας στην Ελλάδα, να κάνετε το αυτονόητο που είναι η προκήρυξη μόνιμων θέσεων έστω την ύστατη στιγμή εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας που είναι το μόνο επίσημο θεσμικό όργανο των ιατρών στο Νομό Μεσσηνίας, παρότι το έχετε αγνοήσει μέχρι τώρα, θα είναι στο πλευρό σας για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας προκύψει.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

-Γραφείο κου Πρωθυπουργού

-Γραφείο Υφυπουργού Υγείας
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση ΙΣΘ - 04/11/2020
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση ΙΣΘ - 04/11/2020
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ