2020-11-05 10:36:02
Φωτογραφία για Οι απαραίτητες προμήθειες σε τρόφιμα και άλλα για την καραντίνα

επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea 

Αν και τα σουπερ μάρκετ είναι ανοικτά καλό είναι στο σπίτι να έχουμε κάποια πράγματα που είναι απαραίτητα όλες τις ώρες ή ώρες που δεν θα μπορούμε να κινηθούμε.  Έτσι έχουμε καταρτίσει -έστω- μια λίστα για τις βασικές προμήθειες που θα χρειαστούμε για τις ημέρες του lochdown και συμβουλεύουμε να σκεφτείτε να προμηθευτείτε και αυτά τα ιδιαίτερα τρόφιμα, ποτά ή άλλα πράγματα που ξέρετε εσείς ότι τα έχετε ανάγκη. Τέλος θυμηθείτε να έχετε τα φάρμακα που παίρνετε

Ποιες προμήθειες χρειαζόμαστε για την καραντίναΕπιλέξτε προϊόντα μακράς διαρκείας

Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και κατεψυγμένα προϊόντα είναι απαραίτητα για εύκολα καθημερινά γεύματα και δεν πρόκειται να χαλάσουν. Θα χρειαστούμε (ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού) 4 πακέτα μακαρόνια, ρύζι και όσπρια , 5 – 6 κονσέρβες ψάρια και ντοματάκια και 3 – 4 πακέτα κατεψυγμένα λαχανικά και θαλασσινά.

Προμηθευτείτε σνακ

Καλό είναι να έχουμε διαθέσιμα σνακ όπως ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, αλλαντικά, τυρί και συσκευασμένους χυμοί φρούτων. Για να διατηρήσουμε τα αλλαντικά και τα τυριά καλύτερα και περισσότερο, καλό είναι αφού βγουν από τη συσκευασία τους, να τα μοιράσουμε σε μικρότερες ποσότητες και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Βάλτε στην κατάψυξη κρέας και ψάρι

Το κρέας είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος. Για να φτιάξουμε σούπα ή άλλο γεύμα, θα χρειαστούμε 3 – 4 μερίδες μοσχάρι ή κοτόπουλο ανά εβδομάδα. Το κρέας και το ψάρι είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος, χρειάζεται να καταναλώνει φαγητά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να δυναμώσει. Τυχαία νομίζετε φτιάχνουμε κοτόσουπα κάθε φορά που κρυολογούμε; 

Ετοιμάστε απλές συνταγές που συντηρούνται και στην κατάψυξηΣούπες, μαγειρευτά κατσαρόλας και ψητά φούρνου όλα μπορούν αφού μαγειρευτούν να μπουν στην κατάψυξη. Μοιράστε τα σε μερίδες, σε τάπερ στην κατάψυξη, ώστε αποψύχοντας τα να έχετε έτοιμο γεύμα χωρίς να χρειάζεται να μαγειρεύετε καθημερινά. Προτίμησε απλές συνταγές, που ετοιμάζονται γρήγορα.

Καφές, τσάι, ζάχαρη

Για τους λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το μείνει κανείς χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. Καλό είναι λοιπόν να ελέγξουμε αν έχουμε αρκετό καφέ ή τσάι και ζάχαρη. Έλεγξε ότι στο ντουλάπι υπάρχει αρκετός καφές και ζάχαρη και επειδή σε περιπτώσεις ιώσεων είναι απαραίτητα και τα ροφήματα βοτάνων, μην παραλείψετε και το τσάι.



Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά προϊόντα οικιακής υγιεινής όπως σαπούνι, απολυμαντικό χεριών, χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, προϊόντα γυναικείας φροντίδας αλλά και πάνες.

Απαραίτητα τουλάχιστον για 30 ημέρες τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας.

Επιπλέον, προκειμένου να προετοιμαστείτε για οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνιστάται να διατηρείτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών στο σπίτι για να αντιμετωπίζετε κοινούς τραυματισμούς.

Τέλος, κάποιοι που βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι δήλωσαν ότι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές και να διαβάσουν μερικά βιβλία. Σε περίπτωση καραντίνας στο σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμα είδη διασκέδασης, όπως βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια και μεριμνήστε για δραστηριότητες για τα παιδιά.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ