2020-11-05 10:50:15
Φωτογραφία για Ο Μπόρατ εξόργισε τους Μουσουλμάνους της Γαλλίας -Γιατί ?
 Η αφίσα, το μαγιό και το δαχτυλίδι

Την οργή των Μουσουλμάνων της Γαλλίας προκάλεσε ο «Μπόρατ», ο κινηματογραφικός χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις και στις ΗΠΑ λίγο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο λόγος ήταν μια αφίσα που εντόπισαν σε λεωφορεία στο Παρίσι και στην οποία ο Μπόρατ εμφανίζεται με το χαρακτηριστικό μαγιό του αλλά και με ένα δαχτυλίδι στο οποίο ήταν χαραγμένη η λέξη «Αλλάχ» στα Αραβικά.

Όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι μουσουλμάνοι η αφίσα αυτή προσβάλει το Ισλάμ.

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και αρκετοί οδηγοί λεωφορείων που ζήτησαν από τους υπευθύνους να απομακρυνθεί η επίμαχη αφίσα.

Ένας οδηγός απείλησε, μάλιστα, να σκίσει την αφίσα χαρακτηρίζοντας αδιανόητο ότι δόθηκε το «πράσινο φως» να μπει η εικόνα αυτή στα λεωφορεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την Le Parisien η εταιρεία RATP που διαχειρίζεται το βασικό δίκτυο στο Παρίσι απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να κατεβάσει την αφίσα.

Αντίθετα η εταιρεία TICE που χειρίζεται λεωφορεία που κινούνται σε γειτονιές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο αποφάσισε να αφαιρέσει την αφίσα, όπως γράφουν οι The Times. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ