2020-11-05 11:00:09
Φωτογραφία για SAY IT - Ο Γιώργος Καπουτζίδης από τις πιο ξεχωριστές μορφές της Ελληνικής τηλεόρασης.
Θεωρώ πως ο Γιώργος Καπουτζίδης αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων στην Ελληνική τηλεόραση. Ποτέ δε γράφει για να γίνει αρεστός ή για να γράψει και να γεμίσει άδειες τηλεοπτικές ώρες; γράφει όταν θέλει πραγματικά και όταν έχει περιεχόμενο με ουσία για να γράψει.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως θα υπήρχε άνθρωπος που θα μιλούσε τόσο σωστά και δομημένα για έννοιες όπως το έθνος και ο ρατσισμός σε μία πρωινή, τηλεοπτική και τελείως ανάλαφρη εκπομπή;

Ο Καπουτζίδης είναι εκείνος ο δημιουργός που μπορεί να γράφει σειρές για απατημένες γυναίκες που θέλουν να αρπάξουν τα χρήματα του πρώην συζύγου και στο τέλος να γεννιέται η σπουδαιότερη φιλία, να γράφει σειρά στην οποία μπορεί να συνυπάρξει η εμβάθυνση σε θέματα όπως ο θάνατος με τα αστεία τύπου ‘’φαγκρί, φαμπέζ, φαμωβ’’. Είναι αυτός που εξισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό με μοναδική φαντασία και ευρηματικότητα.


Είναι ο άνθρωπος εκείνος που δε φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για θέματα ταμπού που ενώ μας απασχολούν όλους, οι περισσότεροι υποκρινόμαστε πως δε γνωρίζουμε. Που δεν αναπαρήγαγε το στερεότυπο του γκέι άνδρα που το μυαλό του είναι κολλημένο διαρκώς στο σεξ και που δεν εμφανίζεται διόλου θηλυπρεπής, αλλά ως ένας άνθρωπος με αξίες, ιδανικά, φίλους, με μία σεξουαλικότητα που είναι ένα κομμάτι της ζωής και όχι όλη του η ύπαρξη. Γιατί μπόρεσε να δείξει την Ελληνική οικογένεια χωρίς ίχνος ωραιοποίησης; ενώ σε όλες τις σειρές βλέπουμε τους πάντες να ξυπνάνε το πρωί και να εμφανίζονται ντυμένοι και βαμμένοι στην τρίχα, εκείνος ξεγυμνώνει τα ελαττώματα, την κούραση, το άγχος της βιοπάλης, τη φασαρία, τα νεύρα. Γιατί με απόλυτα φυσικό τρόπο τόλμησε να συμπεριλάβει σε σειρά του ακόμα και ένας τρανς άτομο, αγγίζοντας κάθε φάσμα διαφορετικότητας, σε μία Ελληνική τηλεόραση που αυτό θα φάνταζε αδύνατο. Που με τον πιο ευαίσθητο τρόπο σε μία Ελληνική τηλεόραση που ζει σε έναν μικρόκοσμο, έστρεψε την πένα του ενάντια σε κάθε είδος ρατσισμού, μιλώντας για όλες του τις μορφές: για την άνοδο του ναζισμού, για τα άτομα με αναπηρία, για το δικαίωμα ενός ανθρώπου με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα στην αγάπη και την οικογένεια. Και μέσα σε όλα αυτά, πετάει και ένα κέρλινγκ, για να συμπληρωθεί η ατμόσφαιρα με κάτι εντελώς πρωτοποριακό.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι, πράγματι, μία από τις πιο ξεχωριστές μορφές της Ελληνικής τηλεόρασης.

Κείμενο αναγνώστριας: ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Το TVNEA.COM και οι διαχειριστές του, δεν υιοθετούν κανένα από τα άρθρα.

To TVNEA.COM  με τη νέα του στήλη "Say it" και σου δίνει την δυνατότητα με ένα απλό email να ακουστεί η σκέψη σου και η κριτική σου στα τηλεοπτικά θέματα άλλα και στους STARS τις καθημερινότητα μας.

Στείλε τώρα κι εσύ το κείμενο σου, γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες, όχι κεφάλαια γράμματα, και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site!

Τα κείμενα θα δημοσιεύονται άμεσα.

Email

[email protected]

Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ