2020-11-05 13:16:49
Φωτογραφία για Μητσοτάκης – Τσιόδρας: Καθολικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου
Σε καθολικό lockdown όλη η Ελλάδα για τρεις εβδομάδες από το Σάββατο στις 6 το πρωί

HR

Καθολικό lockdown από το πρωί του Σαββάτου έως τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τα χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε λίγες ημέρες αλλά και τη ραγδαία αύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Πάντως το δεύτερο lockdown δεν θα είναι το ίδιο με του Μαρτίου. θα ενεργοποιηθούν τα sms και θα είναι ανοικτά τα νηπιαγωγεία τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τώρα πια, η χρήση μάσκας είναι προφανώς καθολική σε όλες τις μετακινήσεις».

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας είπε ότι επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να καταδείξει ότι οδηγός είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα επιχειρήσει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν. «Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε» υπογράμμισε


Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δοθεί έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα και επανέλαβε ότι αυτά δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τα δεδομένα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα ανέφερε χαρακτηριστικά. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις έξι να μπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολή δραστηριοτήτων το οποίο θα κρατήσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Στην ερώτηση «Γιατί τώρα;» είπε: «Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες 5 ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν 10.000 κρούσματα σε 5 ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, στις πόσες ΜΕΘ αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων».

Δείτε ΕΔΩ live τις τις ανακοινώσεις για το lockdown
medispin
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ