2020-11-06 22:16:20
Φωτογραφία για Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που τόλμησαν να κόψουν από τον «αέρα» τον Τραμπ
Το ABC, το CBS και το NBC, διέκοψαν τη μετάδοση του διαγγέλματος του Αμερικανού προέδρου όταν έκανε λόγο για νοθεία και παράνομες ψήφουςΑίσθηση προκάλεσε η κίνηση μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων των ΗΠΑ, όπως το ABC, το CBS και το NBC, να διακόψουν τη μετάδοση μηνύματος του Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλοντας ψεύδη και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου περί νοθείας και παράνομων ψήφων στις αμερικανικές εκλογές.

Ποιοι ήταν όμως οι δημοσιογράφοι που προχώρησαν στην τολμηρή κίνηση να κόψουν από τον «αέρα» τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ;

Εντύπωση έκανε ο δημοσιογράφος του CNBC, Σέπαρντ Σμιθ, ο οποίος όχι απλά κατήγγειλε ότι «τα όσα λέει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μεγάλο μέρος τους, είναι απολύτως ψευδή» αλλά προχώρησε και σε εκτενές fact checking, αντικρούοντας μία προς μία τις ανακρίβειες στα όσα ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σέπαρντ Σμιθ είναι κεντρικός παρουσιαστής στο NBC News και το CNBC, ενώ έχει τη δική του καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τίτλο «The News with Shepard Smith». Γνωστός έγινε από την 23χρονη καριέρα του στο Fox News, όπου υπήρξε παρουσιαστής ειδήσεων και πολλών άλλων προγραμμάτων.


Η καριέρα του Σμιθ στο Fox News έληξε επεισοδιακά το 2019 όταν προς το τέλος της καθημερινής του εκπομπής «Shepard Smith Reporting» ανακοίνωσε on air ότι αποχωρεί. Ο επιφανής δημοσιογράφος, από τους λίγους στο Fox που ασκούσαν κριτική στον Τραμπ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η αλήθεια θα είναι αυτή που πάντα θα μετράει».

Και το MSNBC, όμως δεν άφησε να ακουστούν στον αέρα οι παράλογοι ισχυρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ, με τον δημοσιογράφο Μπράιαν Oυίλιαμς να αναφέρει: «Να'μαστε πάλι εδώ, στην ασυνήθιστη και άβολη θέση όχι μόνο να διακόπτουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά να τον διορθώνουμε, κιόλας. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι εξ'όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει νίκη του Τραμπ εξ'όσων γνωρίζουμε».

Ο Μπράιαν Ουίλιαμς είναι επί δεκαετία ο κεντρικός παρουσιαστής και διευθυντής σύνταξης του MSNBC, καθώς και παρουσιαστής της εκπομπής «The 11th Hour with Brian Williams». Το 2004 του απονεμήθηκε το βραβείο Peabody για την κάλυψη του τυφώνα Κατρίνα και ο Ουίλιαμς αποδέχθηκε το βραβείο εκ μέρους του NBC News. Η επιτροπή τόνισε ότι « ο Ουίλιαμς και ολόκληρο το προσωπικό του NBC Nightly News ανέδειξε τα υψηλότερα επίπεδα δημοσιογραφικής αριστείας».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όχι στα αυτόνομα από τη Mercedes!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όχι στα αυτόνομα από τη Mercedes!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ