2020-11-06 22:50:09
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα
Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα προχώρησε το λιμενικό σώμα, μετά τον εντοπισμό 52 μεταναστών και προσφύγων σε απομακρυσμένη παραλία στις νοτιοανατολικές ακτές της Εύβοιας.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Καρύστου και ενεργειών από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου εντόπισαν σκάφος με κυβερνήτη 36χρονο αλλοδαπό, όπου όπως αποδείχθηκε και ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης είχε πραγματοποιήσει την παράνομη μεταφορά των προαναφερόμενων αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα άνευ ναυτιλιακών εγγράφων.

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της διεξαγωγής υπόψη έρευνας, σε διενεργούμενο αστυνομικό έλεγχο από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός και το έτερο όχημα είχε ως ρόλο, σταδιακά να διακινήσει παράνομα τους αλλοδαπούς από το σημείο εντοπισμού τους στην Αθήνα.


Ειδικότερα, συνελήφθησαν ο ένας αλλοδαπός και ο ένας ημεδαπός, οδηγοί των δύο ΙΧ οχημάτων, ο αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος και οι δύο αλλοδαποί που επέβαιναν σε ένα εκ των δύο ΙΧ οχημάτων, οι οποίοι είχαν διαφύγει προτού εντοπισθούν οι υπόλοιποι 52 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το υπόψη σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και το ένα ΙΧ όχημα.

Από την αξιοποίηση περαιτέρω πληροφοριών και στο πλαίσιο της προανάκρισης, ως ηγετικό στέλεχος της παράνομης διακίνησης των αλλοδαπών, υπεδείχθη 47χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Αθηνών ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή της Αθήνας.

Κατά την διενέργεια νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά διαβατήρια και τέσσερα δελτία ταυτότητας που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ενώ σε σωματική του έρευνα εντοπίστηκαν ένα διαβατήριο άλλου προσώπου καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την επεξεργασία και την σε βάθος ανάλυση όλων των στοιχείων, διερευνά την εμπλοκή και άλλων μελών του κυκλώματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ