2020-11-07 13:20:28
Φωτογραφία για Το Ανώτατο Δικαστήριο διατάσσει την Πενσυλβάνια να διαχωρίσει ψηφοδέλτια


«Τα ετεροχρονισμένα ψηφοδέλτια θα διαχωριστούν και θα αποθηκευτούν» αποφάσισε το Δικαστήριο - Απορρίφθηκαν οι αγωγές των Ρεπουμπλικάνων στη Νεβάδα Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαιτεί από την Πενσυλβανία να διαχωρίσει τις ψήφους που ελήφθησαν μετά την Ημέρα των Εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

"Όλα τα εκλογικά συμβούλια της κομητείας διατάσσονται, εν αναμονή περαιτέρω διαταγής του Δικαστηρίου, να συμμορφωθούν με τις ακόλουθες οδηγίες που παρέσχε ο Γραμματέας της Κοινοπολιτείας στις 28 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή, ότι όλα τα ψηφοδέλτια που ελήφθησαν ταχυδρομικώς μετά τις 8 : 00:00 στις 3 Νοεμβρίου να διαχωριστούν και να διατηρηθούν «σε ένα ασφαλές και σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο χωριστό από τα άλλα ψηφοδέλτια», έγραψε o αναπληρωτής δικαστής Samuel Alito στην δικαστική απόφαση την Παρασκευή.

Απορρίφθηκαν οι αγωγές των Ρεπουμπλικανών στη Νεβάδα


Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο δικαστής των ΗΠΑ, Άντριου Γκόρντον, αρνήθηκε την αγωγή που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Νεβάδα στην οποία αμφισβητούσαν τη χρήση λογισμικού υπολογιστή για τον έλεγχο υπογραφών σε ψηφοδέλτια και την υποτιθέμενη έλλειψη πρόσβασης σε παρατηρητή τους.

«Αποφάσισα ότι οι ενάγοντες δεν έχουν προσέλθει στο δικαστήριο σε αυτό το σημείο με επαρκή νομικά στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους ... γι 'αυτό θα αρνηθώ την πρόταση προσωρινής διαταγής μπλοκαρίσματος της διαδικασίας», δήλωσε ο Γκόρντον στο τέλος της ακρόασης την Παρασκευή.

Είχε προηγηθεί χθες η απόριψη του αιτήματος μια μια δικαστή στη Νεβάδα που κατέθεσε η προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ για έκδοση άμεσης δικαστικής εντολής για την αγωγή που υπέβαλε εναντίον των εκλογικών αξιωματούχων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας.

Η αγωγή υπεβλήθη με αφορμή το γεγονός ότι επετράπη σε ένα εκλογικό τμήμα στο Λας Βέγκας να παραμείνει ανοιχτό ως αργά την περασμένη εβδομάδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη στην επαρχία του Κάθαμ της Τζόρτζια μετά τους ισχυρισμούς ότι 53 επιστολικές ψήφοι παραλήφθηκαν εκτός του βασικού δέματος των ψήφων. Η εφορευτική επιτροπή της επαρχίας κατέθεσε ότι όλες οι ψήφοι παρελήφθησαν εγκαίρως. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ