2020-11-07 17:54:08
Φωτογραφία για Άγιος Πορφύριος: «Δεν φτάνει αυτό που κάνεις. Εξομολόγηση δεν είναι μόνο να πηγαίνεις στον πνευματικό και να λες τις αμαρτίες σου»
Άγιος Πορφύριος: «Δεν φτάνει αυτό που κάνεις. Εξομολόγηση δεν είναι μόνο να πηγαίνεις στον πνευματικό και να λες τις αμαρτίες σου. Εξομολόγηση είναι, να μετανοείς καλά πρώτα πριν πας. Να σηκώνεσαι το πρωϊ και αφού κάνεις την προσευχή που κάνεις, τον κανόνα σου, είτε διαβάζοντας όρθρο, είτε με κομποσχοίνι.., να λες μετά στον Χριστό τις αμαρτίες σου, απέναντι στον Θεό και στους ανθρώπους που έβλαψες και να ζητάς συγχώρεση.» 

-Πως θα καταλάβω ότι συγχωρέθηκα;, ρώτησα. 

«Δε λέει ο απόστολος Παύλος, ότι καρπός του πνεύματος είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η πίστη; Αυτά αν νιώθεις όταν μετανοείς, Πήρες σε πρώτη δόση την άφεση των αμαρτιών και την αιώνια ζωή. Δηλαδή, θα συγχωρείσαι και θα αισθάνεσαι την παρουσία του Θεού μέσα σου. Δεν σταματάμε όμως εδώ! Έως εδώ είπαμε ''Αφες ήμΐν τα όφειλήματα ημών'', ο Χριστός όμως μας ζητά να λέμε και ''ώς και ήμεϊς άφίεμεν τοϊς οφειλέταις ημών'', έτσι δεν είναι; Μάλιστα λέει, αν δεν συγχωρέσουμε από καρδίας αυτούς που μας έβλαψαν, ούτε ο Χριστός θα μας συγχωρέσει. Πρώτα λοιπόν θα μετανοείς για τις αμαρτίες σου και μετά, μόλις λαμβάνεις την άφεση νιώθοντας την ειρήνη του Αγίου Πνεύματος, τότε θα συγχωρείς και εσύ τους άλλους.


(Περίσσοτερα στο βίντεο) ........... 

Απόσπασμα από ομιλία του κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, Νομικού, με θέμα: «Η μετάνοια και η αιώνιος ζωή, όπως την έμαθα από τους σύγχρονους αγίους και γεροντάδες» που έγινε στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης στις 13/03/2017 στα πλαίσια Ημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου» και προεδρεύοντα τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ