2020-11-07 22:24:35
Φωτογραφία για Σπαθί 3,300 ετών που βρέθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία
Το σπαθί και το τσεκούρι μοιάζουν με όπλα της Εποχής του Χαλκού που κατασκευάζονται στη βόρεια Γερμανία Σχετικές ιστορίες Μια άλλη «καταραμένη» ρωμαϊκή μπάλα Ballista επιστρέφεται στο Ισραήλ Η ακέραια αμφορέα ανακτήθηκε από την ακτή της Κροατίας Οι επιστήμονες αναλύουν το αρχαίο αιγυπτιακό μελάνι Το Radio Prague International αναφέρει ότι ένας άντρας που ψάχνει μανιτάρια μετά από βροχή ανακάλυψε χάλκινο σπαθί στη βορειοανατολική Τσεχία. 

 

Ο Ρωμαίος Νόβακ είπε ότι είδε τη λεπίδα να βγαίνει από μερικές πέτρες και, ενώ την σκάβει, βρήκε επίσης ένα χάλκινο τσεκούρι. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Jiří Juchelka του Μουσείου Σιλεσίας, το σπαθί και το τσεκούρι μοιάζουν με όπλα της Εποχής του Χαλκού που κατασκευάζονται στη βόρεια Γερμανία ρίχνοντας υγρό μέταλλο σε καλούπι. «Το σπαθί έχει οκταγωνική λαβή. 

 

Είναι μόνο το δεύτερο σπαθί του τύπου του που βρίσκεται εδώ », πρόσθεσε. Αυτό το σπαθί, ωστόσο, πιθανότατα δεν χρησιμοποιήθηκε στη μάχη, επειδή οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν πολλές μικρές φυσαλίδες στο χάλκινο. 

Οι ερευνητές σκοπεύουν να ερευνήσουν την περιοχή όπου ανακτήθηκαν τα όπλα. πηγή archaeology.org
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ