2020-11-10 14:50:05
Φωτογραφία για Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - «Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ»
Αποκλειστικά σε νοσοκομεία για τον κορωνοϊό μετατρέπονται σταδιακά τα νοσοκομεία αναφοράς στην Θεσσαλονίκη. Δραματική η εικόνα με την κατάσταση σε κάθε εφημερία να επιδεινώνεται.

«Οι κλίνες μετατρέπονται συνέχεια για την ώρα έχουμε 240 θετικούς που τους φιλοξενούμε. Αλλά το νοσοκομείο έχει μετατραπεί κατά το ήμισυ σε νοσοκομείο covid και συνεχίζει. Από τα 25 κρεβάτια ΜΕΘ όλα είναι γεμάτα. Η Θεσσαλονίκη έχει σήμερα τρία κρεβάτια και μηδέν η περιφέρεια. Η Κεντρική Μακεδονία δηλαδή όλη έχει τρία κρεβάτια άδεια», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της εργαζομένων ΑΧΕΠΑ Κοροξενός Χαράλαμπος.

Ερωτηθείς για το αν θα ξεκινήσει επιλογή ατόμων για το ποιοι θα μπαίνουν στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ, 

...μια κατάσταση η οποία επικρατούσε στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, ο κ. Κοροξενός είπε ότι «θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο από ανάγκη. Είμαστε ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση. Άμα φτάσουμε σε αυτό το σημείο είναι δραματικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η διαλογή σε ζωές είναι πάρα πολύ άσχημο πράγμα».


Αναφορικά με τα πόσα θετικά κρούσματα δέχονται την μέρα ο κ. Κοροξενός έφερε σαν παράδειγμα εφημερία και είπε ότι «από τα 100 που είχαν έρθει τα 30 ήταν θετικά. Η αναλογία πήγαινε 30% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό», τόνισε

Πρόβλημα δημιουργείται λόγω του κορωνοϊού και στις απλές κλίνες ΜΕΘ. «Απλές κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν. Νομίζω δύο είναι τα απλά κρεβάτια τα οποία πρέπει να είναι και κατειλημμένα. Αυτό το ερώτημα κάνω και εγώ όλοι αυτοί οι ασθενείς τι θα γίνουν;», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη από το ΑΧΕΠΑ έχουν ήδη μεταφερθεί περισσότεροι από δέκα ασθενείς με κορωνοϊό σε άλλα νοσοκομεία ως ελαφρύτερα περιστατικά.

Γεμάτο και το Παπανικολάου

Ασφυκτικά γεμάτο με περιστατικά COVID-19 και το νοσοκομείο Παπανικολάου μετά την χθεσινή εφημερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 35 σε κλίνες ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχεται και αυτό το νοσοκομείο είναι ότι μετά την οφθαλμολογική και την ωτορινολαρυγγολογικη κλινική και η νευρολογική μετατράπηκε σε κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό.

«Κάθε μέρα είναι χειρότερη από τη χθεσινή»

«Κάθε μέρα είναι χειρότερη από τη χθεσινή» δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Δαφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

«Γίνονται συνεχώς επεκτάσεις των κλινικών covid καθώς σε κάθε εφημερίδα εξαντλούνται τόσο απλές όσο και κλίνες ΜΕΘ». σημειώνει.

Το νοσοκομείο Αγ. Παύλος έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό μετά την μεταφορά των ασθενών του σε ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες διαθέσιμες είναι 93 απλές κλίνες και 8 κλίνες ΜΕΘ.

Υπερανάπτυξη της μονάδας COVID στο Παπαγεωργίου

Καθημερινά προστίθενται κλίνες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να νοσηλευθούν ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Παναγιώτη Τουχτίδη σε κάθε εφημερία σχεδόν 200 άτομα προσέρχονται στην Παθολογική κλινική με υποψία κορωνοϊού εκ των οποίων σχεδόν το 1/3 αποδεικνύεται επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σήμερα, λίγες ώρες πριν την επόμενη εφημερία, νοσηλεύονται 15 ασθενείς με κορωνοϊό στην ΜΕΘ και 94 σε απλές κλίνες. Για να εξυπηρετηθούν τα αυριανά περιστατικά έχουν συμπτυχθεί οι δύο χειρουργικές κλινικές σε μια και οι δύο ορθοπαιδικές κλινικές σε μία.
rthess.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ