2020-11-10 21:44:50
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Βρήκε τους κωδικούς και «μάδησε» τους λογαριασμούς


Το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό των 54.000 ευρώ τσέπωσε ένας άγνωστος απατεώνας από τους εταιρικούς και προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 32χρονου επαγγελματία του Αγρινίου, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει τους κωδικούς τους με διάφορα προσχήματα.

Αρχικά, ο δράστης έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον 32χρονο και κατάφερε να τον εξαπατήσει με την υποτιθέμενη αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο η εταιρεία του θύματος κατέθετε χρήματα. Έτσι, εξασφάλισε τους κωδικούς και μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 44.978 ευρώ! Όμως, αποκτώντας πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τους προσωπικούς λογαριασμούς της διαδικτυακής πλατφόρμας του επαγγελματία, μπήκε και στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε άλλα 8.737 ευρώ!

Με τον ίδιο τρόπο, ένας άλλος απατεώνας που δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος, απέκτησε πρόσβαση στις θυρίδες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους προσωπικούς λογαριασμούς της διαδικτυακής πλατφόρμας ενός 31χρονου κατοίκου του Αγρινίου και μετέφερε 1.207,80 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Και τα δυο περιστατικά ερευνά η Ασφάλεια, που έχει σχηματίσει δικογραφίες σε βάρος αγνώστων για απάτη μέσω υπολογιστή. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ