2020-11-10 23:32:11
Φωτογραφία για Ashley Blazer Biden: Η κόρη του 46ου πρόεδρου των ΗΠΑ είναι ακτιβίστρια


Ο Joe Biden είχε μια δεύτερη ευκαιρία στην προσωπική του ζωή όταν γνώρισε την Jill Biden. Παντρεύτηκαν δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το 1977 και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Η Ashley Blazer Biden γεννήθηκε το 1981 και είναι η μικρότερη κόρη του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Παρόλο που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν στο πλευρό του, όπως όλη η οικογένεια, προτιμά μια πιο ήσυχη ζωή και μακριά από τα φώτα σε σχέση με τα δύο αδέρφια της Hunter and Beau (πέθανε από καρκίνο το 2015).

Advertisement - Continue Reading Below

Είναι παντρεμένη από το 2012 με τον Δρ Howard Krein. Η πορεία της ως κοινωνική λειτουργός και η αγάπη της για τη γνώση την εξέλιξαν σε μια επιχειρηματία και παθιασμένη συνήγορο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τι άλλο όμως ξέρουμε για την κόρη του Joe Biden,που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον, πέρα από τις αυταπόδεικτες εξωτερικές ομοιότητες με τον πατέρα της;


Η στενή σχέση με τον μπαμπά της

Η Ashley είναι η δεύτερη κόρη του του Joe Biden -η μεγάλη της αδερφή, Naomi από τον πρώτο γάμο του προέδρου των ΗΠΑ πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με τη μαμά της Neilie το 1972, όταν ήταν μόλις 15 μηνών. Στήριξε τον πατέρα της σε όλες τις εκλογικές του καμπάνιες και αυτό την ενέπνευσε να γίνει ακτιβίστρια.

“Ο μπαμπάς μου μού έμαθε ότι η σιωπή είναι συνενοχή και ότι πρέπει να υπερασπίζομαι όποιον αντιμετωπίζεται άδικα. Αυτό με ακολούθησε σε όλη την ενήλικη ζωή μου και είναι η αρχή που ακολούθησα και στα επαγγελματικά μου”, εξηγεί η ίδια.

Τα έξαλλα φοιτητικά χρόνια

Λέγεται πως υπήρξε party animal. Το 2002 έφτασε να συλληφθεί στο Σικάγο μαζί με δύο φίλους της με την κατηγορία της επίθεσης σε αστυνομικό όργανο. Η κράτησή της διήρκεσε μόλις λίγες ώρες, ωστόσο η εν λόγω ιστορία θα την ακολουθεί για πάντα.

Όπως και μία άλλη, ακόμα πιο ομιχλώδης που έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα New York Post. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρώην σύντροφος της Biden είχε προσεγγίσει δημοσιογράφους της εφημερίδας με σκοπό να τους πουλήσει βίντεο στο οποίο η κόρη του τότε Αντιπροέδρου εμφανιζόταν να κάνει χρήση κοκαΐνης στη διάρκεια φοιτητικού πάρτι. Η εφημερίδα δεν αγόρασε ποτέ το επίμαχο υλικό αλλά δεν την εμπόδισε να δημοσιεύσει την είδηση.

Λίγες ημέρες αργότερα ξεφύτρωσε μία ακόμα ιστορία που αφορούσε στη σύλληψή της το 1999 στη Νέα Ορλεάνη για παράνομη κατοχή μαριχουάνας. Το επαπειλούμενο σκάνδαλο ξεπεράστηκε γρήγορα.

Πήγε σε ιδιωτικό σχολείο στο Bloomington του Delaware κι τελείωσε τις σπουδές της στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία, στο Tulane University ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στην κοινωνική εργασία. Χωρίς να ξέρει ποια βήματα θα ακολουθήσει επαγγελματικά, άρχισε να εργάζεται στην πιτσαρία της πόλης που γεννήθηκε. Μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της για τον ακτιβισμό. Η Ashley περιμένει τη σειρά της για να ψηφίσει στις εκλογές του 2020. Πίσω της ακριβώς στέκεται ο πατέρας της.

Έγινε στέλεχος στο Center for Justice του Delaware το 2014 το οποίο στόχευε στη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης. Η δουλειά της εηρεάστηκε από την προσωπική της ζωή το 2015: ο μεγαλύτερος αδερφός της Beau πέθανε από όγκο στο κεφάλι. “Ήταν πολύ σημαντικό για την Ashley”, εξήγησε τότε η Jill Biden, “να κουβαλήσει την κληρονομιά του Beau-τη μεταρρύθμιση της κοινωνιkής δικαιοσύνης, τη δουλειά του με τα παιδιά. Ο Hunter, επίσης, έδωσε το παράδειγμα με τη δουλειά που έκανε. Είχε πάντα λόγο να είναι συνδεδεμένη μαζί τους και βρήκε έναν τρόπο ακολουθήσει το δικό της δρόμο”.

Τα δύο αδέρφια της ήταν οι φύλακες-άγγελοί της αλλά και ένα πρώτης τάξεως υποκατάστατο της πατρικής φιγούρας στα διαστήματα που η πολιτική κρατούσε τον Biden μακριά από την εστία του.

Πρόσφατα, η Ashley και ο αδερφός της, Hunter προλόγισαν τον Biden στο Συνέδριο των Δημοκρατικών. “Θα είναι στήριγμα… Θα τους μεταχειρίζεται όλους με σεβασμό ανεξάρτητα με το ποιος είναι”, τόνισε η ίδια. “Θα σας αγαπά με όλη του την καρδιά”.

Επισήμανε ακόμα πως ο Joe Biden είναι ο άνθρωπος που αν του δώσεις τον αριθμό σου και του πεις ότι χρειάζεσαι τη βοήθειά σου, θα σου τηλεφωνήσει για να μάθει τι σου συμβαίνει. Γιατί ακόμα και τις φορές που ο Joy B, όπως τον προσφωνούσε όταν ήταν μικρή, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη φυσική παρουσία κοντά στη μοναχοκόρη του φρόντιζε να είναι παρών με όποιο τρόπο μπορούσε.

Η Ashley ήταν ένα από τα μέλη της οικογένειας που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν τον Biden, μαζί με τα εγγόνια του – συνολικά έχει 7 από τους δύο γιους του. Michelle Obama, Jill και Ashley Biden.

Γεννημένη για κοινωνική προσφορά

Η Ashley εξήγησε στο Glamour το 2017 γιατί αφιέρωσε τη ζωή της σε σκοπούς που είναι σημαντικοί για εκείνη. “Το πάθος ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου ήταν πάντα υπηρέτης του δημοσίου, η μητέρα μου ήταν δασκάλα σε δημόσιο σχολείο -είναι στο DNA μου”. Τελικά αφοσιώθηκε στην κοινωνική δικαιοσύνη στην εκπαίδευση αλλά σύμφωνα με την ίδια είχε ένα πραγματικό πάθος για δράση από όταν ήταν πολύ μικρή: “Όταν ήμουν παιδί, αγαπούσα πάνα τα ζώα και ανακάλυψα ότι το lip gloss Bonne Bell έκανε δοκιμές σε ζώα οπότε οργανώθηκα στο σχολείο και άρχισα να τους στέλνω επιστολές”, ανέφερε. “Έπειτα έπαθα εμμονή με τον γολγοθά των δελφινιών που μπλέκονταν στα δίχτυα. Ο μπαμπάς μου είχε σχέσει με την γερουσιαστή Barbara Boxer, την οποία αποκαλούσα “κυρία των δελφινιών” και μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω μέσω της ρεπουμπλικανικής γερουσίας την Δράση Ενημέρωσης και Προστασίας των Δελφινιών.”

Στην ευαισθησία της κόρης του αποδίδει ο Biden το νόμο για την προστασία των δελφινιών που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ το 1990. Πριν ακόμα τελειώσει το δημοτικό σχολείο η Ashley είχε κάνει την πρώτη εμφάνιση και την πρώτη εισήγησή της στο αμερικανικό Κογκρέσο ή αλλιώς στο δεύτερο σπίτι του πατέρα της.

Προτιμά να διατηρεί χαμηλό προφίλ

Επειδή μεγάλωσε με τα φώτα επάνω της, προτιμά να κρατά συγκεκριμένα κομμάτια της ζωής της όσο πιο ιδιωτικά μπορεί. Το Instagram της είναι κλειδωμένο και οι εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις είναι ήπιων τόνων.

Στην ομιλία της στο συνέδριο Women Rule 2014 στην Washington, η Ashley ανοίχτηκε για το πώς νιώθει όταν μιλάει σε τόσο μεγάλες εκδηλώσεις. “Είναι τιμή μου να είμαι σε ένα δωμάτιο ανάμεσα σε γυναίκες που ξεχωρίζουν”, είπε σε μια από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες της. “Υπάρχει θετική ενέργεια και νιώθω πραγματικά άνετα, και σε τέτοιες εκδηλώσεις συνήθως δεν νιώθω έτσι”.

Έχει τη δική της εταιρία, την Livelihood

Ίδρυσε το Livelihood μετά τον θάνατο του Beau για να τιμήσει τη μνήμη του αδελφού της. Σχεδιάζει και πουλάει ρούχα φτιαγμένα στην Αμερική με στόχο να τα χαρίσει στη συνέχεια ποσοστά των εσόδων της σε κοινοτικούς οργανισμούς στην Washington και το Delaware. Αυτή την περίοδο η εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή hoodies βρίσκεται σε διαδικασία rebranding.

Όταν το εγκαινίασε πούλησε φούτερ αποκλειστικά μέσω του ιστότοπου Gilt. Η πρόθεση του brand ήταν να “στηρίξει την μεταρρύθμιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, να ενισχύει την εκπαίδευση των παιδιών και καταπολεμήσει τις οικονομικές ανισότητες”. Ο στόχος του ήταν επίσης να φέρει κοντά τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Delaware Today, μίλησε για τον λόγο που μπήκε στη δουλειά. “Δεν μετράει αν ξεπερνάς την φυλάκιση ή τις ανεπαρκείς επιλογές -έχω κάνει κι εγώ πολλές- ή παλεύεις με το θάνατο ενός συγγενή, μπορείς να προχωρήσεις μπροστά και να γίνεις καλύτερη”, υποστήριξε.

“Το να απαλλάσσεις τους ανθρώπους από τις δικαστικές υπηρεσίες ή απλά προσφέροντάς τους τα αγαθά που χρειάζονται, έχει να κάνει με την ελπίδα και τις ευκαιρίες. Κάνω αυτή τη δουλειά γιατί το σύστημά μας είναι δυσλειτουργικό. Η μαζική φυλάκιση δεν είναι η απάντηση”. Με την μητέρα της, Jill Biden.

Παντρεύτηκε τον χειρουργό Howard Krein στη Philadelphia

Στις 2 Ιουνίου 2012 παντρεύτηκε τον Krein στην εκκλησία του Delaware όπου βαφτίστηκε. “Είναι ο σωστός άνδρας”, είχε πει τότε ο Biden. “Και παίρνει μια εξαιρετική γυναίκα”. Η Ashley γνώρισε τον Krein μέσω του αδερφού της Beau, το 2020. Το ζευγάρι αποφάσισε να ζήσει μια ώρα μακριά, στη Philadelphia.

Σύμφωνα με το LinkedIn του, έχει πολλές ιδιότητες: είναι προϊστάμενος στην StartUp Health,που βοηθά “επιχειρηματίες να χτίσουν υγιείς και βιώσιμες εταιρίες”, έχει διευθυντική θέση στο Thomas Jefferson University Hospital και είναι αναπληρωτής καθηγητής ωτορινολαρυγγολογίας καθώς και προϊστάμενος χειρουργός στο Jefferson. Έχει κι εκείνος Instagram αλλά δεν ασχολείται ιδιαίτερα. Η Ashley Blazer στον Λευκό Οίκο με αφορμή δείπνο που παρέθεσε ο Barack Obama το 2016. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ