2020-11-11 04:07:11
Φωτογραφία για Έρχονται και Νέα μέτρα; Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας και περιορισμό των sms

 medlabnews.gr iatrikanea

Ακόμα και αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Ζήτημα με τα SMS, δεν αποκλείεται να «ψαλιδιστούν» οι έξι επιλογές. Όλο το παρασκήνιο ακόμη μιας δύσκολης ημέρας με 2.384 νέα κρούσματα, 41 νεκρούς και 263 διασωληνωμένους.

Ο κοροναϊός επελαύνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τόσο το δεύτερο lockdown που ζούμε, όσο και τα 2.384 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την τρίτη. 10.11.2020, το επιβεβαιώνουν.



Η κυβέρνηση, η επιστημονική κοινότητα, αλλά και η κοινωνία, ευελπιστούν να αποδώσουν τα μέτρα και να “φρεναριστεί” ο κοροναϊός, ούτως ώστε η δεύτερη αυτή καραντίνα να μην διαρκέσει περισσότερο από το προγραμματισμένο (σ.σ. μέχρι 30/11 έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα).

Κυβέρνηση και ειδικοί έχουν διαμηνύσει πως για να λήξει το lockdown θα πρέπει να δούμε τις νέες μολύνσεις να “πέφτουν” σε 300-400 ημερησίως, κάτι που όμως μοιάζει δύσκολο.

Κι αν αυτό “ακούγεται” απαισιόδοξο, τότε ακόμη πιο δύσκολο “ακούγεται” και το σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με το οποίο ενδέχεται να αυστηροποιηθούν ακόμη και τα ήδη ισχύοντα μέτρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δύο παράγοντες θα κρίνουν το αν θα επιβληθούν και περαιτέρω περιορισμοί ειδικά στην Αττική.

– Πρώτον, από την πορεία των κρουσμάτων την Τετάρτη και την Πέμπτη.

– Δεύτερον, από την αντοχή του συστήματος Υγείας.

Στο “κάδρο” τα SMS στο 13033

Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις που θα λάβουν από κοινού η κυβέρνηση με τους ειδικούς και οι πληροφορίες λένε πως στο μικροσκόπιο των ειδικών θα βρεθεί η “εκτόξευση” των SMS προς το 13033 καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες αυτά αποστέλλονται από τους πολίτες.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Νοεμβρίου, εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033. Συγκεκριμένα, το Σάββατο στο 13033 έφτασαν 4,7 εκατ. γραπτά μηνύματα, ενώ την Κυριακή 3,9 εκατ. Πρόκειται για υψηλότερους αριθμούς ρεκόρ αν σκεφτούμε ότι ο μέσος όρος των sms κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 2,9 εκατ. Από την άλλη βέβαια, στο δεύτερο αυτό lockdown μετακινούνται “νόμιμα” περισσότεροι πολίτες από ό, τι στο πρώτο, καθώς τα σχολεία είναι ανοιχτά, καθώς και περισσότερες επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, αν η κυβέρνηση αντιληφθεί… καταχρήσεις, τότε δεν αποκλείεται να λάβει πρόσθετα μέτρα αυστηροποίησης της καραντίνας.

Πιο συγκεκριμένα, εάν τα μέτρα δείχνουν πως δεν αποδίδουν, τότε είναι πιθανό θα πάμε σε… ακόμη αυστηρότερο lockdown, ακόμα και με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ και έπειτα, χωρίς καμία εξαίρεση!

Κατ’ επέκταση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε και ο Alpha, οι έξι λόγοι για αποστολή SMS στο 13033 θα μειωθούν σε περίπτωση που αποφασιστεί αυστηροποίηση των μέτρων.

Από την άλλη, αν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 1.000 καθημερινά, τότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την χαλάρωση του lockdown.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ