2020-11-11 13:00:12
Φωτογραφία για Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος! Εκτάκτως στην Αθήνα με C-130
Στην Αθήνα μεταφέρεται με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ηδη απογειώθηκε από.. την Ελευσίνα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ε προορισμό τα Τίρανα προκειμένου να παραλάβει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επιβαίνουν προσωπικό του ΕΚΑΒ με γιατρό και θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κοροναϊό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.


Το καλοκαίρι ο αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε επιτυχής αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στεντ».

Ποιο είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος Γιαννουλάτος γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά.

Μετά τις σπουδές και τη χειροτόνησή του, πραγματοποίησε ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην θρησκειολογία και την εθνολογία στη φιλοσοφική σχολή του Αμβούργου και του Μαρβούργου στη Γερμανία, όπου και δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Φιλολογία. Από το 1976 τακτικός καθηγητής Ιστορίας των Θρησκευμάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και διετέλεσε κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής. Το 1981 επέστρεψε στην Αφρική ως Μητροπολίτης Ανατολικής Αφρικής. Στη δεκαετία που παρέμεινε εκεί πραγματοποίησε πολυσχιδές έργο. Έχει διατελέσει επίσκοπος Ανδρούσης και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τον Ιανουάριο 1991 ορίσθηκε Πατριαρχικός Έξαρχος στην Αλβανία. Λίγο αργότερα εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας. Από τη θέση αυτή αναστήλωσε εκ των ερειπίων την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, πραγματοποιώντας ένα πρωτοφανές εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Παραλλήλως είχε έντονη διεθνή δράση, συμμετέχοντας σε κορυφαίες επιτροπές και στην Κεντρική Επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Λόγω του έργου του το 2000 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις. Είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Say it at TVNEA.COM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Say it at TVNEA.COM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ