2020-11-12 15:50:04
Φωτογραφία για Κούβελας : Στον απλό Έλληνα το εμβόλιο θα φτάσει το νωρίτερο σε ένα χρόνο

medlabnews.gr iatrikanea 

Τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer σχολίασε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής φαρμακολογίας, μιλώντας στο Metropolis 95.5. «Οι κυβερνώντες δεν πίστεψαν στον κοροναϊό. Όπως έχετε ακούσει υπάρχουν πολλές ατέλειες, γίνεται αγώνας δρόμου. Βγήκε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και δήλωσε ότι έχουμε τελειώσει. Επί της ουσίας η ανάλυσή τους είναι θετική και μέσα στον Νοέμβριο θα υποβάλλουν χαρτιά για να πάρουν έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Υγείας» είπε αρχικά και συνέχισε:

 

«Για την Ευρώπη δεν το περιμένουμε γιατί δεν έκανε αίτηση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας. Τελειωμένο είναι στο μυαλό μου κάτι που έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τότε υπάρχει μόνο ελπίδα. Εάν το εμβόλιο αυτό βγει θα είναι όντως μία μεγάλη ανακάλυψη. Είναι μία πόρτα που ανοίγει στην καταπολέμηση πολλών νοσημάτων. Αυτή η τεχνολογία, που φαίνεται να έχε αναπτυχθεί, θα βοηθήσει να κάνουμε εμβόλια για την ηπατίτιδα, για το AIDS και για την ελονοσία που δεν υπάρχουν τώρα.  

Δεν το ξέραμε και δεν το φανταζόμασταν. Ο ιός έκανε καλό από αυτή την άποψη. Η Pfizer ανέπτυξε μόνη της το φάρμακο. Η Ελλάδα δεν είναι ενιαίος χώρος. Άλλο η Αθήνα, άλλο ο Πρωθυπουργός, άλλο η κυρά... Μαρίκα. Στην κυρά Μαρίκα θα φτάσει το νωρίτερο του χρόνου τέτοια εποχή, με κάθε καλή πρόβλεψη. Αν όλα πάνε καλά. Προφανώς δεν θα φτάνουν οι δόσεις. 

Αυτή την στιγμή γίνονται τεστ. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι καλά. Αν μετά αποφασίσουν να το φέρουν στην Ευρώπη, αν το υποψιάζομαι καλά θα είναι αρχές Γενάρη. Δεν υπάρχει τρόπος για να συμβεί μέσα στο 2020. Αν η κατάθεση γίνει τον Γενάρη και τρέξει γρήγορα διαδικασία, μιλάμε για τέλη Φεβρουαρίου. Μετά θα πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκριθεί, δηλαδή, πάει για τέλη Μαρτίου. Μετά πρέπει να πάρει έγκριση από τους τοπικούς φορείς».

Τόνισε ότι: «Ξέρετε πόσοι καρκινοπαθείς περιμένουν και εν τω μεταξύ πεθαίνουν; Δεν γίνεται να αλλάζουμε την διαδικασία, αν δεν την κάνουμε είναι πολιτική απόφαση, την παίρνει πάνω του ο Υπουργός Υγείας. Δεν θέλω να μας αλλάζουν τους θεσμούς. Εάν δω τις μελέτες μπορώ να σας πω αν είναι ασφαλές ή όχι το εμβόλιο. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα μας δείξουν».

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ