2020-11-12 23:01:58
Φωτογραφία για Ντόναλντ Τραμπ: «Γκάφα» στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την ήττα στις εκλογές
Την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος παραβίασε το πρωτόκολλο Μαντάρα τα έκανε στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Χτες την «Ημέρα των Βετεράνων», μετέβη στο Κοιμητήριο του Άρλινγκτον συνοδευόμενος από την τρίτη του σύζυγο Μελάνια.

Και την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Αμερικής, έκανε το σήμα του χαιρετισμού.

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος βρέθηκε στο εθνικό κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον, για την παραδοσιακή τελετή προς τιμήν των βετεράνων και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την ώρα που η απερχόμενη «Πρώτη Κυρία» αποσπούσε εγκωμιαστικά σχόλια για το σύνολό της, ένα σκούρο γκρι παλτό, ο Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε το πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», την ώρα που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ, έπρεπε να μείνει ακίνητος. Αυτό ισχύει για όλους τους ηγέτες που παρίστανται σε δημόσιες τελετές.


Εκτός από την νέα «πατάτα» του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Μάλιστα, ενώ οι ξένοι ηγέτες στέλνουν συγχαρητήρια μηνύματα στο νικητή των εκλογών, Τζο Μπάιντεν, για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, ωστόσο αυτά δεν φτάνουν-επισήμως τουλάχιστον-στον παραλήπτη τους.

Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση Τραμπ εμποδίζει το επιτελείο του Μπάιντεν από την πρόσβαση στα μηνύματα που φτάνουν στο Λευκό Οίκο στο πλαίσιο μίας ακόμη ένδειξης μη αναγνώρισης του εκλογικού αποτελέσματος. Eπιπλέον, όταν ο νεοεκλεγείς Δημοκρατικός πρόεδρος συνομιλεί με ξένους ηγέτες στο τηλέφωνο, δεν έχει υποστήριξη του μεταφραστικού κέντρου του υπουργείου Εξωτερικών, με αποτέλεσμα τη δουλειά αυτή να την επιφορτίζονται οι στενοί του συνεργάτες.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα κάνοντας λόγο ακόμα και για «δεύτερη θητεία» του Τραμπ.

Στο μεταξύ , ο απερχόμενος πρόεδρος σύμφωνα με το Associated Press, έχει «ξοδέψει» την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές «κοιτάζοντας τηλεόραση» και «μιλώντας στο τηλέφωνο με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες» προκειμένου να τον υποστηρίξουν στις καταγγελίες του για νοθεία. Ο Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, έχει μειώσει κατά πολύ τις δραστηριότητές του ως πρόεδρος. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις χθες έκανε την πρώτη του εμφάνιση και δεν προχώρησε καν σε δηλώσεις.

Από το Σάββατο, έχει πάει δύο φορές στο Οβάλ γραφείο και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα, απλά μιλάει στο τηλέφωνο με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες -κυρίως από Αριζόνα, Τέξας και Φλόριντα- καθώς και υποστηρικτές του στα ΜΜΕ, ζητώντας τους να τον στηρίξουν στα όσα καταγγέλλει κατά των Δημοκρατικών και της εκλογικής διαδικασίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ