2020-11-13 14:18:31
Φωτογραφία για Είναι οριστικό, κλείνουν από Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα
Newsroom dikaiologitika.gr

eurokinissi

Την απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι έχουν πάρει στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα και ο λόγος που ελήφθη η απόφαση είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Για την ώρα, δεν υπάρχουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του στον Alpha και στα Παραπολικά νωρίτερα, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Εξάλλου, με τα σενάρια για παράταση του lockdown να «φουντώνουν», ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ισχύουν (και που από σήμερα γίνονται αυστηρότερα με μεγαλύτερο περιορισμό κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00) τότε δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παράταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στα Παραπολιτικά επανέλαβε ότι για να αρθεί το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τα 300 ή 400 (σχεδόν ...3.000 κάτω από τα κρούσματα της Πέμπτης δηλαδή) και γι’ αυτό επέμεινε στην τήρηση των μέτρων και στη μείωση της κινητικότητας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ