2020-11-14 00:59:36
Φωτογραφία για Χριστούγεννα που «δεν θα μοιάζουν με αυτά που γνωρίζουμε» θα είναι τα φετινά, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Για Χριστούγεννα που «δεν θα μοιάζουν με αυτά που γνωρίζουμε», λόγω κορωνοϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ο αριθμός νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να φθάσει τις 6.000, ήδη εντός Νοεμβρίου.

«Πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε τον χειμώνα με όσο το δυνατόν χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων και γι' αυτό εκδηλώσεις με περισσότερα από 10-15 άτομα δεν θα υπάρξουν», δήλωσε ο κ. Σπαν στο Ραδιόφωνο Βερολίνου - Βραδεμβούργου RBB και διευκρίνισε ότι ακόμη και αν με τα τρέχοντα περιοριστικά μέτρα τα κρούσματα μειωθούν, «αυτό δεν σημαίνει ότι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα μπορούμε παντού να χαλαρώσουμε με γιορτές και γάμους, σαν να μην συμβαίνει τίποτα». Ο υπουργός Υγείας ζήτησε υπομονή από τους πολίτες, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κορωνοϊός «αφήνει πολύ μακριά σημάδια ολίσθησης». Χαρακτήρισε δε «ρεαλιστικά» τα σχέδια της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας για ακύρωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.


Αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό των νέων κρουσμάτων, ο Γενς Σπαν προειδοποίησε ακόμη για το ενδεχόμενο εντός του μήνα να διπλασιαστεί ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ και να φθάσει τους 6.000, εφόσον συνεχίσουμε ακόμη για καιρό να έχουμε 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα και εξ αυτών το 2% να χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ επί περίπου δύο εβδομάδες. «Δεν πρέπει οι αριθμοί να αυξηθούν περισσότερο.

Διαφορετικά, κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο σημείο υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας. Με 6.000 ασθενείς οι ΜΕΘ μας μπορούν ακόμη να αντεπεξέλθουν, αλλά μόνο υπό μεγάλη πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ