2020-11-14 20:50:15
Φωτογραφία για Ενδομασονικές αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις για εισαγγελική έρευνα στα τεκτονικά μορφώματα
«Κόντρα» παλαιoκρατούντων μασόνων με τους λεγόμενους «αντάρτες» που έχουν πάρει τα ηνία στο Μέγαρο της Αχαρνών - Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στην κοινωνία των τεκτόνων μετά τις για «Εισαγγελική έρευνα για «μαύρη τρύπα» 2 εκατ. ευρώ σε ελληνικές μασονικές στοές».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των δύο ανεξάρτητων αφανών παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στους κόλπους της μασονίας μετά το επίμαχο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του protothema.gr, το οποίο, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

«Άνοιξε ήδη η εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των μελών των διοικήσεων από το έτος 2000 έως και σήμερα, που είχαν τα ηνία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος, αλλά και όλων των τεκτονικών μορφωμάτων που λειτουργούν στην χώρα μας.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των μασονικών ιδρυμάτων θα ελεχθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της απάτης.


Αφορμή για την επέκταση της ποινικής έρευνας αποτέλεσε το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης κατ΄ εξακολούθηση, ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ και της ηθικής αυτουργίας, κατ΄ εξακολούθηση, στο αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Βασικά εμπλεκόμενα πρόσωπα φερόταν έως τώρα να είναι μόνο ο υπεύθυνος του λογιστηρίου που είχε υπό τον έλεγχό του το «κοινό ταμείο» όλων των τεκτονικών μορφωμάτων και στον οποίο καταλογίζεται όμως υπεξαίρεση μόνο ύψους 350.000 ευρώ και μίας γραμματέως η οποία είχε άμεση και ιδιαίτερη σχέση με μέλος της διοίκησης του Μεγάρου της οδού Αχαρνών. Ο κύκλος των εμπλεκομένων, όπως έλεγαν υψηλόβαθμα τεκτονικά στελέχη, θα διευρυνθεί αρκετά και θα «ακουμπήσει» την παλαιά και νέα προσωρινή, ηγεσία της μασονίας».

Τώρα, οι ένοικοι του Μεγάρου της Αχαρνών έχουν διασπαστεί εδώ και χρόνια σε δύο αφανείς παρατάξεις-ομάδες. Η μια παράταξη είναι αυτή της παλαιάς διοίκησης των τεκτόνων -σε όλα ουσιαστικά τα μασονικά ιδρύματα- η οποία ελέγχεται αυτό το διάστημα από την Δικαιοσύνη και δεύτερη είναι αυτή των λεγόμενων «ανταρτών», οι οποίοι προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τοποθετηθήκαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προσωρινή διοίκησης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εισαγγελική και όχι μόνο προσπάθεια (μετά από μηνύσεις κ.λπ.) ανεύρεσης των χρημάτων που χάθηκαν από τα ταμεία της Αχαρνών, που η «μαύρη τρύπα» μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ, αλλά και την αναζήτηση των υπευθύνων της απώλειας αυτών των εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το επίμαχο δημοσίευμα του protothema.gr, η παλαιά φρουρά με προέχοντα το «Μέγα Διδάσκαλο» της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (Μ.Σ.Τ.Ε.) Μιχαήλ Ματτέ, αντέδρασε έντονα. Ο Μιχαήλ Ματτές απέστειλε επιστολή-διάγγελμα προς όλα τα μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, επικαλούμενος ως αφορμή της αποστολής της, την συμπλήρωση του δεύτερου χρόνου της τριετούς θητείας του συμβουλίου της Μ.Σ.Τ.Ε., που ανέλαβε στις 26 Ιανουαρίου 2019.

Ο κ. Ματτές στην επιστολή του προς όλους τους μασόνες απανταχού της Ελλάδος, αφού εξιστορεί αρκετά θολά, αόριστα και εν συντομία την εισαγγελικοδικαστική περιπέτεια που υπάρχει σε εξέλιξη μέσα στους τεκτονικούς κόλπους τα τελευταία χρόνια, εν συνεχεία κάνει ειδική αναφορά στην μετάλλαξη της διοικητικής δομής και το πέρασμά της στην νέα εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του τεκτονικού μεγάρου της Αχαρνών.

Κλείνοντας, την επιστολή του ο κ. Ματτές, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Όμως είναι δική μας υποχρέωση και κλήρος η προσπάθεια διάσωσης του συστήματός μας. Είναι δική μας φροντίδα η διατήρηση του Τεκτονισμού που βρέθηκε σήμερα στα χέρια μας. Είναι χρέος μας να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να συνεχίσουμε την οδοιπορία νοερά, χέρι-χέρι με όλους τους αδελφούς μας. Οι δυσκολίες θα ξεπερασθούν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τότε εμείς θα είμαστε αυτοί που θα λέμε όλοι μαζί, ότι μέσα από την συλλογικότητα και την συνέργεια διατηρήσαμε τα Τεκτονικά κεκτημένα, για να τα παραδώσουμε ακέραια στους επόμενους, όπως ακριβώς επιβάλλεται από την μυητική παράδοση την οποία υπηρετούμε».

Η απάντηση στον Μέγα Διδάσκαλο, ήρθε από την άλλη πλευρά των «ανταρτών» μέσω διαδικτυακού τόπου (blogs TEKTONES) υπό τον τίτλο: «Απλά και κατανοητά όλη η αλήθεια».

Την επιστολή του κ. Ματτέ την χαρακτηρίζουν «οικτρά απολογία με τα παρελκυστικά επιτεύγματα της υποτιθέμενης οικονομικής αναδιοργάνωσης της Μ.Σ.Τ.Ε.» και μάλιστα υπό «την πίεση της δικαιοσύνης».

Ακόμη, αναφέρουν ότι ο κ. Ματτές, «επιρρίπτει όλο το φταίξιμο στους λιγοστούς ΤΕΚΤΟΝΕΣ που έθεσαν ως καθήκον τους να ξεσκεπάσουν την υποκρισία υποτιθεμένων αδελφών λύκων με προβιά αμνών, οι οποίοι συγκάλυπταν την δυσωδία που εξέπεμπε ο πέμπτος όροφος της Αχαρνών με άγνωστα οφέλη» και προσθέτουν, «ακόμη και τώρα είναι αμετανόητος αυτός και συνεργοί του».

Η επιστολή του Μέγα Διδάσκαλου έχει ως εξής:

«ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ

ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ

Aν\Αθηνών 11Νοεμβρίου 2020

Αδελφέ μου,

σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ο δεύτερος χρόνος της τριετούς θητείας του Συμβουλίου της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. που ανέλαβε στις 26 Ιανουαρίου του 2019.Μία δύσκολη περίοδος, με την εμμονή κάποιων για δικαστικούς ακροβατισμούς, την επίμονη προσπάθεια κάποιων άλλων για διατάραξη της ηρεμίας και την οργισμένη απόπειρα λίγων για αλλοίωση της συνοχής.

Αρχικά έγινε αγωγή κατά του κύρους της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών του Ιανουαρίου2019 η οποία στις 25.05.2020 απορρίφθηκε. Οι γνωστοί πολέμιοι του Τεκτονισμού έκαναν καταγγελίες, σε όλους τους κρατικούς φορείς αδιακρίτως, κατά της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·., του Τεκτονικού Ιδρύματος και του Σωματείου «Τεκτονική Αδελφότητα» με μοναδικό σκοπό την καταστροφή. Το γεγονός των καταγγελιών ανερυθρίαστα ομολογούν σε ένορκες καταθέσεις τους, παραδεχόμενοι την σκοπιμότητα και την καταστροφή που ήθελαν να προκαλέσουν στο σύστημα.

Κάποιοι λίγοι απελπισμένοι, προβάλανε τον αρρωστημένο ψυχισμό τους, με δημοσιεύσεις σε sites, forum, αποστολή E-mails και πληρωμένες καταχωρήσεις στον ημερήσιο τύπο, με μοναδικό σκοπό την καταστροφή του Τεκτονισμού.

Όλες οι επιθέσεις αντιμετωπίστηκαν λίαν επιτυχώς από το Συμβούλιο της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. και τους νομικούς του παραστάτες και είναι πλέον θέματα ευκόλως διαχειρίσιμα ή ανάξια προσοχής. Από την ανάληψη των καθηκόντων του, το Συμβούλιο της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. και εγώ προσωπικά, μεταξύ των άλλων, επικεντρωθήκαμε στην τελική αναδιάρθρωση της Διοικητικής δομής της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. και του Τεκτονικού Ιδρύματος, που είναι πλέον οργανωμένα με βάση τα πρότυπα που εμείς θέσαμε, μελετήσαμε και εφαρμόσαμε. Οι οικονομικές μας υπηρεσίες λειτουργούν με το πλέον σύγχρονο λογιστικό μοντέλο της Singular Logic,το Galaxy, το οποίο λειτούργησε με λογιστικό σχέδιο που συντάχθηκε με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, αλλά και τις πιθανές μελλοντικές απαιτήσεις της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. και του Τεκτονικού Ιδρύματος, ώστε να καλύπτονται οι σύνθετες και πολλαπλές ανάγκες τους, που απαιτούν ολοκληρωμένη λειτουργικότητα, αυτοματοποίηση και πληροφόρηση χωρίς όρια. Όλες οι κινήσεις και οι συναλλαγές της Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. και του Τεκτονικού Ιδρύματος, ελέγχονται σε συνεχή βάση από ορκωτούς ελεγκτές τους Συνεργαζόμενους Ορκωτούς Λογιστές Α.Ε. ( Σ.Ο.Λ. Α.Ε ) όπως ακριβώς ορίζεται από τις αντίστοιχες συμβάσεις, αφενός μεν, των προσυμφωνημένων διαδικασιών με βάση το Διεθνές Πρότυπο Συναφών Υπηρεσιών 4400 και την ετήσια έκθεση διαπιστώσεων για όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου της Υόρκης που πλέον λειτουργεί με δικό του Α.Φ.Μ., αφετέρου δε, με την έκδοση του ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου που συνοδεύει τις οικονομικές τους καταστάσεις με βάση τα Διεθνή Πρότυπα, επίσης για όλους τους φορείς.

Επίσης από την ανάληψη των καθηκόντων μας θεσπίστηκε η λειτουργία Εσωτερικού Ελέγχου, με την συνεχή απασχόληση της Εξελεγκτικής Επιτροπής σε όλη την διάρκεια του Τεκτονικού έτους, σε αρμονική συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες, με ελέγχους τήρησης των καταγεγραμμένων διαδικασιών Διοικητικής Λειτουργίας και προτάσεις βελτίωσής τους. Η γραμματεία λειτουργεί πλέον σε απόλυτη σύνδεση με το λογιστήριο, με το πληροφοριακό σύστημα School Manager της Singular Logic, ένα πολύ μεγάλο και πρωτοποριακό πρόγραμμα που εξατομικεύθηκε για την Μ.·.Σ.·.Τ.·.Ε.·. και τον Τύπο της Υόρκης και οργανώνει, διαχειρίζεται και παρακολουθεί λεπτομερώς το μητρώο μελών μας ιστορικά και σε παρόντα χρόνο.

Ήδη ολοκληρώνεται η ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου των μελών μας που τηρείτο σε βιβλία, με την αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων που υπήρχαν στη διάθεσή μας για την μεταπολεμική περίοδο, αρχής γενομένης από το τέλος του 1947 και αφορά 26.000 μέλη μας. Όλη η αλληλογραφία εξυπηρετείται πλέον με την χρήση της εφαρμογής ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου Papyros Millenium, με το οποίο αρχειοθετούνται και αναζητούνται έγγραφα απευθείας από τα πρωτογενή περιβάλλοντα των εφαρμογών του Office, αξιοποιείται η λειτουργικότητα των web εφαρμογών με τη διασύνδεσή τους με το σύστημα Papyros και δημιουργείται μία κεντρική δεξαμενή εγγράφων, χρησιμοποιούνται τα υφιστάμενα δεδομένα σας και διασυνδέονται με τα έγγραφα και τις διαδικασίες του συστήματος Papyros Millenium και καθίσταται εφικτή τη διασύνδεση του λογισμικού με κάθε τρίτο σύστημα που υποστηρίζει τα σύγχρονα πρότυπα διαλειτουργικότητας.

Αδελφέ μου,

Περνάμε μία δύσκολη εποχή που χαρακτηρίζεται από πρωτόγνωρα γεγονότα. Βιώνουμε μία πανδημία που μας υποχρέωσε να απέχουμε των εργασιών μας και αναγκαστικά να περιορισθούμε σε διαδικτυακές μόνον εργασίες, οι οποίες με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να αναπληρώσουν την φυσική παρουσία και την τελετουργία που συντελεί στην διαμόρφωση του Τεκτονικού μας Βιώματος.

Όμως είναι δική μας υποχρέωση και κλήρος η προσπάθεια διάσωσης του συστήματός μας. Είναι δική μας φροντίδα η διατήρηση του Τεκτονισμού που βρέθηκε σήμερα στα χέρια μας. Είναι χρέος μας να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να συνεχίσουμε την οδοιπορία νοερά, χέρι-χέρι με όλους τους αδελφούς μας. Οι δυσκολίες θα ξεπερασθούν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τότε εμείς θα είμαστε αυτοί που θα λέμε όλοι μαζί, ότι μέσα από την συλλογικότητα και την συνέργεια διατηρήσαμε τα Τεκτονικά κεκτημένα, για να τα παραδώσουμε ακέραια στους επόμενους, όπως ακριβώς επιβάλλεται από την μυητική παράδοση την οποία υπηρετούμε.

Αδελφέ μου, εγκαρδίως σου εύχομαι υπομονή, κουράγιο και αγωνιστικότητα, προκειμένου υγιής εσύ και η οικογένειά σου να περάσετε το δύσκολο αυτό χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθουμε ασφαλείς στην κανονικότητα.

Μετά του τριπλού αδελφικού ασπασμού

Μέγας Διδάσκαλος

Μιχαήλ Νικ. Ματτές»

Η άλλη πλευρά, στην ανάρτησή της στο blog TEKTONES, αναφέρει:

«Απλά και κατανοητά όλη η αλήθεια

Αδελφοί μου

Η επιστολή του Μεγάλου Διδασκάλου Μιχάλη Ματτέ από 11-11-2020 είναι μια οικτρά απολογία με τα παρελκυστικά επιτεύγματα της υποτιθέμενης οικονομικής αναδιοργάνωσης της Μ.Σ.Τ.Ε. Τώρα το θυμήθηκαν κάτω από την πίεση της δικαιοσύνης.

Έρχεται μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας αυτός και οι εναλλασσόμενοι συνεργάτες του στην εξουσία της Μ.Σ.Τ.Ε., να επιχαίρουν αντί να απολογούνται έστω και με ένα απλό συγνώμη προς τους αδελφούς, για την μεγαλειώδη κατάχρηση πολλών επιβεβαιωμένων εκατομμυρίων ευρώ από τις δικαστικές αρχές.

Χαίρεται γιατί βρίσκεται ακόμη στην εξουσία με χίλια δύό τεχνάσματα και ψευδείς νέες υποσχέσεις, καταστρέφοντας την τεκτονική ιδέα.

Επιρρίπτει όλο το φταίξιμο στους λιγοστούς ΤΕΚΤΟΝΕΣ που έθεσαν ως καθήκον τους να ξεσκεπάσουν την υποκρισία υποτιθεμένων αδελφών λύκων με προβιά αμνών, οι οποίοι συγκάλυπταν την δυσωδία που εξέπεμπε ο πέμπτος όροφος της Αχαρνών με άγνωστα οφέλη.

Ακόμη και τώρα είναι αμετανόητος αυτός και συνεργοί του. Δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, είναι αθώες περιστερές που προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία της καρέκλας με νύχια και με δόντια. Η ντροπή είναι όλη δική τους γιατί δεν έκαναν το χρέος τους ως τέκτονες και δηλητηριάζουν ολόκληρο το τεκτονικό σύστημα. Αυτοί είναι οι απελπισμένοι και με αρρωστημένο ψυχισμό που προσπαθούν να διασωθούν .

Οι λεπτομέρειες των εγκληματικών πράξεων τους είναι καταγεγραμμένη σε πολλούς τόμους εγγράφων στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Με απλά και κατανοητά λόγια η ιστορία για γνωρίζοντες και τους μη γνωρίζοντας έχει ως εξής:

Το 2013, μια μικρή ομάδα παλαιών και σεβαστών τεκτόνων πήραν την απόφαση να μην σωπάσουν.

Οι περισσότεροι από αυτούς με 30, 40 ακόμη και 50 χρόνια στον τεκτονισμό και έχοντας περάσει από όλα τα τεκτονικά τάγματα, αποφάσισαν να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις.

Τις απηύθυναν σε εκείνους που έπρεπε, δηλαδή στην ηγεσία του τάγματος, όπως και έπρεπε άλλωστε.

Αντί να λάβουν απαντήσεις τους είπαν να σωπάσουν. Διατάχθηκαν να σιγήσουν.

Εκείνοι όμως, με τα χρόνια πλέον να βαραίνουν στις πλάτες τους, και τις ανησυχητικές ενδείξεις να βαραίνουν στις συνειδήσεις τους, ξαναρώτησαν.

Η ηγεσία του Τάγματος αποφάσισε να τους διαγράψει.

Βρέθηκαν άλλωστε καλοθελητές, να κάνουν τις σχετικές καταγγελίες και να συντάξουν, «όπως έπρεπε» τα κατηγορητήρια και τις αποφάσεις. Κάποιοι από αυτούς σήμερα ξεχνούν τον ρόλο που είχαν διαδραματίσει τότε, αλλά ευτυχώς τα γραπτά υπάρχουν για να τους θυμίζουν τα έργα τους εκείνη την περίοδο.

Το ενδιαφέρον της περίπτωσης είναι ότι οι παλιοί αυτοί πραγματικοί τέκτονες τηρώντας πιστά τους πολλαπλούς όρκους του Τάγματος, δεν ζήτησαν ποτέ απαντήσεις σε τεκτονικά θέματα. Ούτε αμφισβήτησαν αρχές του τεκτονισμού, Ούτε πάλι εισηγήθηκαν κάτι αντίθετο στους κανόνες ή στην μεθοδολογία που εφαρμόζουν τα πνευματικά εργαστήρια στα οποία όλοι μετέχουν και κοινωνούν.

Έθεσαν ερωτήσεις διοικητικής και ιδίως οικονομικής διαχείρισης.

Έθεσαν θέματα οικονομικής και διοικητικής έλλειψης διαφάνειας.

Αμφισβήτησαν την εγκυρότητα των οικονομικών καταστάσεων, των απολογισμών.

Αργότερα, μετά από τις διαγραφές τους, όταν αναζήτησαν και συνέλεξαν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα οικονομικά, επιβεβαίωσαν τις διαδόσεις, ότι λείπουν χρήματα από τα ταμεία όλων των τεκτονικών σωμάτων (ΜΣΤΕ, ΙΔΡΥΜΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΙΠΠΟΤΙΚΑ).

Αλλά και τότε πάλι, οι διώξεις των ηγεσιών εξακολούθησαν απηνείς.

Διαγραφές, διαπόμπευση, συκοφάντηση, προσπάθεια συγκάλυψης, αυτό που κάνουν και σήμερα.

Θεωρήθηκε «αντιτεκτονική» η συμπεριφορά τους και διασύρθηκαν απροκάλυπτα με κεντρικό σχεδιασμό και εκτέλεση από την ηγεσία του Τάγματος.

Οι επιλογές τους πλέον ήταν, είτε να σιωπήσουν για πάντα, είτε να παλέψουν για να αναδείξουν την αλήθεια.

Ως γνήσιοι, και παλαιοί, ταυτόχρονα, ΤΕΚΤΟΝΕΣ έκαναν απλώς το καθήκον τους. Η «σιωπή» που προσπάθησαν να τους επιβάλλουν με τις διαγραφές τους εντός του Τάγματος, έγινε κραυγή αποφασιστικότητας και αγώνας.

Ποτέ δεν εστράφησαν κατά της τεκτονικής ιδέας.

Σήμερα κατηγορούνται από τον Ματτέ, το πρωτοπαλίκαρο της ομάδας ,που στόχο είχε, μόνο την εξουσία». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ