2020-11-14 20:59:47
Φωτογραφία για Χρυσοδάκτυλος… υπάλληλος της Microsoft άρπαξε 10 εκατ. και αγόρασε Τesla και παραθαλάσσιο σπίτι
Ένας πρώην τεχνικός λογισμικού της Microsoft  καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα ετών για κλοπή περισσότερων από 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft. Από το 2016 μέχρι το 2018, ο Βολοντιμίρ Κβάσουκ δούλευε δοκιμαστικά, ωστόσο αντικαταστάθηκε.

Ωστόσο, το λογισμικό εμπόδισε αυτόματα την αποστολή φυσικών προϊόντων σε δοκιμαστές όπως το Kβάσουκ και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν μπόρεσε να εμποδίσει την αγορά εικονικών δωροκαρτών.

Έτσι, ο 26χρονος Κβάσουκ ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον δοκιμαστικό λογαριασμό του για να αγοράσει πραγματική πίστωση στο κατάστημα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει την πίστωση για να αγοράσει πραγματικά προϊόντα.

Αρχικά, ο Kvashuk αγόρασε μια συνδρομή στο Office και μερικές κάρτες γραφικών. Στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018, έκλεψε πίστωση από το κατάστημα της Microsoft, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και το πούλησε στο διαδίκτυο για bitcoin, το οποίο στη συνέχεια εξαργύρωσε χρησιμοποιώντας το Coinbase.


Οι αμερικανοί εισαγγελείς λένε ότι κέρδισε τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία χρησιμοποιούσε για να αγοράσει ένα Tesla 160 εκατ. δολαρίων και ένα παραθαλάσσιο σπίτι 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Κβάσουκ χρησιμοποίησε δοκιμαστικούς λογαριασμούς που είχαν δημιουργηθεί από συναδέλφους του για μεταγενέστερες κλοπές.

Αυτό ήταν εύκολο να γίνει επειδή οι υπεύθυνοι δοκιμών παρακολούθησαν τα διαπιστευτήριατου λογαριασμού δοκιμής σε ένα κοινόχρηστο διαδικτυακό έγγραφο. Χρησιμοποίησε επίσης και διευθύνσεις email και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μια εικονική ιδιωτική υπηρεσία δικτύωσης.

Ποια ήταν η καταγγελία της κυβέρνησης

Η καταγγελία της κυβέρνησης περιελάμβανε αρκετά στοιχεία που συνδέουν τον Kβάσουκ με το έγκλημα. Μερικές φορές χρησιμοποίησε την ίδια σύνδεση VPN – και την ίδια διεύθυνση IP – για πρόσβαση σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Οι ομοσπονδιακοί ισχυρίστηκαν ότι το timing του ξαφνικού πλούτου του Κβάσουν από τα bitcoin ήταν ύποπτος.

Ωστόσο τα επιχειρήματα της κυβέρνησης κρίθηκαν πειστικά, με τον Kβάσουκ να καταδικαζέται τον Φεβρουάριο για αρκετές κατηγορίες. Ο Kβάσουκ διατάχθηκε να πληρώσει 8,3 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση, αν και φαίνεται απίθανο να μπορέσει ποτέ να το κάνει αυτό. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW  iNext, MINI Electric GP  Motorrad Concept
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW iNext, MINI Electric GP Motorrad Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ