2020-11-15 21:50:10
Φωτογραφία για Mercedes-AMG στο Nurburgring


Τον Αύγουστο, η Porsche ανακοίνωσε πως η Panamera Turbo ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας στο Nürburgring Nordschleife, γράφοντας χρόνο- ρεκόρ, 7:29.81. Αυτό το ρεκόρ όπως φαίνεται, δεν ήταν γραφτό να κρατήσει πολύ.

Τα ρεκόρ αυτό όμως, όπως φαίνεται, δεν κράτησε και πολύ, καθώς η Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC+ πέρασε «μπροστά» και έγινε αυτό το «γρηγορότερο πολυτελές sedan στο Nordschleife». Σύμφωνα με τη Mercedes, το ρεκόρ σημειώθηκε με τον οδηγό εξέλιξης Demian Schaffert πίσω από το τιμόνι. Ο ίδιος δημοσίευσε «επίσημα μετρημένους και πιστοποιημένους» χρόνους 7: 23.009 και 7: 27.800 λεπτά, οι οποίοι αμφότεροι είναι καλύτεροι από τους αντίστοιχους του ρεκόρ της Panamera Turbo και αυτό σημαίνει ότι η Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ πέρασε μπροστά σε αυτή τη διαδικασία εικονικών «αναμετρήσεων» για την ανάδειξη του ταχύτερου στο Nurburgring.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το αυτοκίνητο ήταν νορμάλ αλλά προφανώς καλά εξοπλισμένο για τη συγκεκριμένη «δουλειά» καθώς διαθέτει κινητήρα V8 twin-turbo 4,0 λίτρων χωρητικότητας που αποδίδει 639 ίππους και 91,8 kgm ροπής
. Με κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης προσανατολισμένο στην απόδοση, το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχυνθεί από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, με την τελική του να είναι 315 χλμ./ώρα. Εκτός από τον πανίσχυρο κινητήρα, το αυτοκίνητο που σημείωσε το νέο ρεκόρ, ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2 και αεροδυναμικό πακέτο της AMG. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού της GT 63 S 4MATIC+.
Δ anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ