2020-11-16 10:11:58
Φωτογραφία για «Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης» λέει ο διευθυντής των ΜΕΘ του Παπανικολάου
«Γίνεται πόλεμος» λέει χαρακτηριστικά ο Νικος Καπραβέλος

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε σκηνικό πολέμου, την ίδια ώρα που το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, μετέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντης β´ ΜΕΘ Νοσ. Παπανικολαου.

Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αίθουσες ανάνηψης για τους ασθενείς που συρρέουν κάθε ώρα στα νοσοκομεία της πόλης με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID19, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική.

Υπογράμμισε, ότι η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες αφήνοντας βαριές επιπλοκές στο σώμα μας. «Δεν κάνει διάκριση ο ιός, δεν ξέρουμε πώς και αν ένας 25 χρόνος θα νοσήσει βαριά», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε επίσης ότι έχουν σταματήσει τα χειρουργεία διότι χρησιμοποιούνται αίθουσες για νοσηλεία και μίλησε για έναν ασθενή του 35 ετών, ο οποίος μόλις χθες μετά από νοσηλεία εβδομάδων αποσωληνώθηκε και πλέον, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.


Πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να τίθενται σε απομόνωση όσοι βρίσκονται θετικοί σημείωσε ο κ. Καπραβέλος. Παράλληλα, για το προσωπικό στα νοσοκομεία και αν θα βοηθήσουν εθελοντές, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς χρειάζεται εκπαίδευση. Πρότεινε μάλιστα, να γίνουν προσλήψεις των επικουρικών που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και γνωρίζουν πως να σώσουν ζωές. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ