2020-11-16 10:24:18
Φωτογραφία για «Εμφύλιος» στη Ντάουνινγκ Στριτ: «Η Κάρι Σίμοντς θέλει να γίνει η νέα πριγκίπισσα Νταϊάνα»
Δύο φατρίες γύρω από τον Μπόρις Τζόνσον - Γιατί ο απερχόμενος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, αποκαλούσε την Κάρι Σίμοντς «Princess Nut Nuts» Σε πρωταγωνίστρια ενός «εμφυλίου» πολέμου, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη Ντάουνινγκ Στριτ, αναδείχθηκε η 32χρονη αρραβωνιαστικιά του Βρετανού πρωθυπουργού και μητέρα του έκτου παιδιού του, Γουίλφρεντ. Η ξανθιά Κάρι Σίμοντς, πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος, είναι ο ιθύνων νους πίσω από δύο πρόσφατες παραιτήσεις στενών συνεργατών του Τζόνσον, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Μόλις την Τετάρτη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό ο διευθυντής Επικοινωνίας Λι Κέιν, τον οποίο ο Τζόνσον είχε την πρόθεση να αναβαθμίσει σε προσωπάρχη. Όμως, όταν η Σίμοντς πληροφορήθηκε για την προαγωγή του Κέιν, συνεργάτη του Ντόμινικ Κάμινγκς, του στενού συμβούλου του Τζόνσον και αρχιτέκτονα του Brexit, «πάτησε πόδι» και ο Κέιν αναγκάστηκε σε παραίτηση.


Την Παρασκευή το βράδυ ο Ντόμινικ Κάμινγκς, που μέχρι πρότινος εθεωρείτο το «δεξί χέρι» του Μπόρις Τζόνσον, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον πρωθυπουργό, μετά από ένα τετ α τετ κεκλεισμένων των θυρών στη Ντάουνινγκ Στριτ και αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι κρατώντας σε ένα χάρτινο κιβώτιο τα ελάχιστα προσωπικά του αντικείμενα. Ο Λι Κέιν και ο Ντόμινικ Κάμινγκς, τα δύο «Brexit Boys», όπως τους αποκαλεί μερίδα του Τύπου στη Βρετανία, θα εξακολουθήσουν να εργάζονται μέχρι τον Δεκέμβριο από το σπίτι, αλλά δεν θα διαβούν ξανά την βαριά μαύρη πόρτα του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Παρατσούκλι με emoji για την Κάρι Σίμοντς από τα «Brexit Boys»

Σύμφωνα με πηγές στον βρετανικό Τύπο, εδώ και μήνες ο Ντόμινικ Κάμινγκς και οι συνεργάτες του αποκαλούσαν την Κάρι Σίμοντς με το παρατσούκλι «Princess Nut Nuts», όχι μόνο πίσω από την πλάτη της αλλά και σε έγγραφα που αντάλλασσαν μεταξύ τους. Μάλιστα, όταν ήθελαν να γράψουν κάτι για εκείνη, αντί για το όνομά της, είχαν φτιάξει ένα emoji που αναπαριστούσε μια πριγκίπισσα η οποία είχε δίπλα της δύο φιστίκια. Πηγή από την πρωθυπουργική κατοικία δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα πως το παρατσούκλι για την Σίμοντς συνδυάζει την βασιλική συμπεριφορά της (πριγκίπισσα) με την «τρέλα» που την διακρίνει (nuts) ενώ κάποιοι υποστήριξαν πως τα φιστίκια (nut) στο emoji σηματοδοτούν την ομοιότητά της Σίμοντς με σκίουρο! Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έγγραφα με το παρατσούκλι και το emoji που το συνόδευε έπεσαν στα χέρια της αρραβωνιαστικιάς του Βρετανού πρωθυπουργού, η οποία έγινε έξαλλη και ενημέρωσε τον Μπόρις Τζόνσον

Δύο φατρίες στη Ντάουνινγκ Στριτ και στη μέση ο Μπόρις Τζόνσον

Είναι προφανές πως μέσα στην κυβέρνηση Τζόνσον αυτή την στιγμή δρουν δύο φατρίες. Η μία είναι οι υποστηρικτές του Κάμινγκς και η άλλη αποτελείται από τους στενούς συμμάχους της Κάρι Σίμοντς, οι οποίοι με επιχειρήματα υποστηρίζουν πως ορθά η αρραβωνιαστικιά του Τζόνσον επενέβη και φρόντισε για την απομάκρυνση των δύο συνεργατών του.

Εξοργισμένοι υποστηρικτές του άλλοτε πανίσχυρου Ντόμινικ Κάμινγκς, δηλώνουν πως ο «Μπότζο κυβερνά μαζί με την φίλη του» και υποστηρίζουν ότι η Κάρι Σίμοντς χρησιμοποιεί τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας για να γίνει η σύγχρονη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Από την πλευρά τους, οι φίλοι της Κάρι Σίμοντς μέσα στην κυβέρνηση επαινούν την επιρροή που ασκεί η 32χρονη ξανθιά στον ευτραφή Μπόρις Τζόνσον. «Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πως η Κάρι έχει δίκιο με το να θέλει ο Μπόρις να "δαμάσει" την συμπεριφορά μερικών εκ των συμβούλων του. Και γιατί όχι; Είναι υψηλά καταρτισμένη σε θέματα Επικοινωνίας η ίδια και γνωρίζει για τι μιλάει. Έχει εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος για δύο υπουργούς και υπήρξε διευθύντρια Επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος», δήλωσε αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Μάλιστα, μέλη του προσωπικού στην πρωθυπουργική κατοικία δήλωσαν ικανοποίηση από την παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς, τον οποίο κατηγόρησαν για βάναυση γλώσσα απέναντί τους και τον χαρακτήρισαν με το προσωνύμιο «Dirty Dom» (Ο βρώμικος Ντομ).

Ο κυριακάτικος βρετανικός Τύπος έχει πρωτοσέλιδο την παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς και τις επιθέσεις που δέχτηκε η Σίμοντς από τον ίδιο και τον στενό πυρήνα των συνεργατών του. «Princess Nut Nuts», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου στη Sunday Mirror ενώ οι Sunday Times στην ιστοσελίδα τους αναφέρονται στο θέμα με τον ευρηματικό τίτλο: «There were three in this marriage: Boris, Carrie and Dominic Cummings», μια φράση «κλεμμένη» από την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, που σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι στον γάμο της ήταν τρεις, εκείνη, ο Κάρολος και η Καμίλα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ