2020-11-16 11:29:19
Φωτογραφία για Το ταξίδι του SpaceX με πλήρη ομάδα αστροναυτών ξεκίνησε -
Μετά από έξι χρόνια, δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις και μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική επιχείρηση, η NASA στέλνει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην πρώτη πτήση πιστοποιημένη από την κυβέρνηση ενός διαστημικού σκάφους SpaceX Crew Dragon

Οι αξιωματούχοι της εκτόξευσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα, όπου τέσσερις αστροναύτες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 για μια εξάμηνη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το πλήρωμα αποτελείται από τρεις αστροναύτες του διαστημικού γραφείου των ΗΠΑ (NASA) - Διοικητής Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ και Σάνον Γουόκερ - και τον εξαιρετικά έμπειρο αστροναύτη Ιαπωνικού διαστημικού πρακτορείου (Jaxa), Σότσι Νόγκουτσι.

Η ομάδα θα περάσει περίπου έξι μήνες στο σταθμό. Η Nasa αναφέρει ότι έχει περάσει πλήρως στη νέα εποχή στην οποία αγοράζει υπηρεσίες μεταφοράς πληρώματος από ιδιώτες εργολάβους, αντί να κατέχει και να εκμεταλλεύεται τα δικά της οχήματα, όπως συνέβη με τα πλέον αποσυρμένα διαστημικά λεωφορεία.


Αυτή είναι η πρώτη πλήρως λειτουργική αποστολή για μια κάψουλα SpaceX Crew Dragon.

Θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη εκτόξευση του SpaceX συνολικά. Το πρώτο Crew Dragon που ξεκίνησε τους ανθρώπους , το οποίο εξακολουθούσε να θεωρείται δοκιμαστική αποστολή, απογειώθηκε τον Μάιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να πετάξουν τους δικούς τους αστροναύτες από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2011, όταν αποσύρθηκε το πρόγραμμα Space Shuttle. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του ταξιδιού ήταν να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την απόδοση του Crew Dragon capusle.

Η NASA θέλει να κάνει πολλαπλά ταξίδια στο ISS κάθε χρόνο, μεταφέροντας νέες ομάδες αστροναυτών – και ίσως, μια μέρα, ιδιώτες πολίτες.

Αυτά τα συχνά ταξίδια θα κρατήσουν το ISS καλύτερα στελεχωμένο από ό, τι ήταν για την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τους Αμερικανούς. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Say it at TVNEA.COM
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Say it at TVNEA.COM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ