2020-11-16 19:40:04
Φωτογραφία για Δημήτρης Ουγγαρέζος:«Θα έκανα πραγματικό, τηλεoπτικό casting για να βρω νέους ανθρώπους που κάνουν για τον χώρο»

 



Ο γνωστός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε για το τηλεοπτικό σκηνικό, για το πόσο έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, για τις φιλίες του χώρου και αποκάλυψε τι είναι αυτό που του λείπει από την τηλεόραση.

Θα περάσω κατευθείαν στο ζουμί… Φέτος η τηλεοπτική πίτα είναι μοιρασμένη. Βλέπουμε πολλές εκπομπές και νέα πρόσωπα. Εσένα πως σου φαίνεται αυτό;

Είμαστε έντεκα εκπομπές φέτος… από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 διαδέχονται η μία την άλλη και βρίσκονται απέναντι έστω και για μισή ώρα έντεκα εκπομπές.

Εμένα μου αρέσει πολύ γιατί αυτό που κάνω -και χαίρομαι που το κάνω- είναι να βλέπω τη δουλειά μου ως παρηγοριά για τους τηλεθεατές που μας κάνουν την τιμή και μας παρακολουθούν, ως έναν τρόπο να τους κάνω να χαμογελούν. Και το ραδιόφωνο κατ’ επέκταση, το Mappes Show στον Ρυθμό 949. Και εγώ και η ομάδα μου κάνουμε τηλεόραση για τους τηλεθεατές, όχι για τον εαυτό μας, ούτε για τον χώρο μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τον χώρο μας και τον εαυτό μας.

Άρα λοιπόν είναι καλό το να υπάρχουν πολλές επιλογές, γιατί είναι καλό ο τηλεθεατής να ξεχνιέται, να βλέπει τα προβλήματα του και την καθημερινότητα του αποστασιοποιημένα, ώστε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει πιο εύκολα. Αυτό είναι το moto που έχουμε και στο ραδιόφωνο… “Χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους να ανησυχούν”. Εμείς στο ραδιόφωνο γελάμε με τα παθήματα μας, βλέπουμε ότι και άλλοι περνάνε τα ίδια και μέσα από αυτή τη διαδικασία -εξού και το moto μας- γελάμε και αυτόματα καταλαβαίνουμε ότι αφού μπορέσαμε να γελάσουμε δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Οπότε χαίρομαι που υπάρχουν πολλές εκπομπές για να μπορεί ο τηλεθεατής να ξεφεύγει.

Θεωρείς ότι θα συνεχιστεί αυτό ή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από του χρόνου;

Εκ των πραγμάτων, εφόσον υπάρχουν τόσα κανάλια θα υπάρχουν και αντίστοιχες προτάσεις. Εγώ γενικά δεν πίστευα ποτέ ότι ο ανταγωνισμός είναι μόνο ανάμεσα σε ομοειδείς εκπομπές, παρόλο που πολλές φορές με συνέφερε. Είναι εύκολο να λες ότι είμαι πρώτος ανάμεσα σε ίδιες εκπομπές… Όμως ο πρώτος πρέπει να είναι πρώτος απέναντι σε όλους και ο καθένας να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Εμένα μου αρέσει που υπάρχει ποικιλία και διαφορετικές προτάσεις.. Ας είναι η επιλογή του τηλεθεατή!

Τι θα άλλαζες στην τηλεόραση αν είχες την δυνατότητα;

Θα έκανα πραγματικά casting. Όχι να παίρνω όποιον ξεχωρίζει από ένα talent show ή από ένα ριάλιτι και να τον βάζω σε ένα πάνελ. Ή επειδή έχει πολλούς followers και είναι influencer να μπαίνει στην τηλεόραση. Θα έκανα πραγματικό, τηλεoπτικό casting για να βρω νέους ανθρώπους που κάνουν για τον χώρο. Μου λείπει το νέο αίμα… που να μη θέλει να γίνει ο επόμενος Γρηγόρης και η επόμενη Ελένη. Να θέλει να τους γκρεμίσει χωρίς να τους προσβάλλει. Έτσι πρέπει να είναι η νέα γενιά… να αμφισβητήσει τον Ουγγαρέζο και να πάρει τη θέση του.

Επίσης, μου λείπει η σάτιρα από την τηλεόραση. Είχαμε μείνει μόνο με τους Ράδιο Αρβύλα και τον Λαζόπουλο. Μου λείπει η φρέσκια ματιά… η σάτιρα πρέπει να αφουγκράζεται τον παλμό και να έχει τα κότσια να ταρακουνήσει την κοινωνία από τα θεμέλια με ωραίο τρόπο και χιούμορ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή… κάτι που να το βλέπει ο τηλεθεατής και να γελάει ενώ μπορεί να διαφωνεί πολιτικά, κοινωνικά ή θρησκευτικά.

Απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στο Alter-info.gr και στην Ελεάννα Καπάνταη 



Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ