2020-11-16 22:36:01
Φωτογραφία για Τριγμοί στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δύο μέλη του ΔΣ κατά του προεδρείου
Άρχισαν οι πρώτοι εμφανείς τριγμοί στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), μικρό διάστημα μετά τις εκλογές που ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.Ειδικότερα, δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ο Δημήτριος Φούκας και η Ελευθερία Κώνστα, σε κοινή δήλωσή τους, επισημαίνουν ότι το προεδρείο της Ένωσής τους, έχει πολιτικοποίηση των συνδικαλιστικό τους φορέα και έχει επιλέξει «να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο».

Παράλληλα, τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ υπογραμμίζουν ότι «ο πρόεδρος της ΕΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης».

Όπως έλεγαν καλά γνωρίζοντες τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το έναυσμα για την επίμαχη δήλωση των δύο μελών της διοίκησης της Ένωσης απετέλεσε η τελευταία ανακοίνωση του προεδρείου με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί ο αυριανός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου καθώς η σχετική απόφαση είναι αντισυνταγματική.


Ακόμη, κάνουν λόγο για εκτροπή του προεδρείου της Ένωσης και καλούν του δικαστές και εισαγγελείς, «ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της Δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης των δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Το Προεδρείο της ΕνΔΕ, με την από 15-11-2020 ανακοίνωσή του, έχει επιλέξει να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο! Ταυτόχρονα, στο ζήτημα του καλπάζοντος κινδύνου της πανδημίας, της αποτροπής της μετατροπής των δικαστικών αιθουσών και γραφείων σε εστίες κινδύνου, της προστασίας της υγείας των μελών της Ένωσης, των Γραμματέων, των Δικηγόρων και των διαδίκων, επιδεικνύει αφωνία, μετά την ρήξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δικηγόρων.

Σήμερα που επείγει όσο ποτέ η προσαρμογή της ΚΥΑ λειτουργίας των δικαστηρίων, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης.

Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την εκτροπή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου.

Δηλώνουμε ότι, δρώντας μέσα στα καταστατικά πλαίσια, θα επιχειρήσουμε κάθε ενέργεια για τον σκοπό αυτό». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ