2020-11-17 14:27:36
Φωτογραφία για Καλά νέα. Με βάση την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυτάλλεια το ιικό φορτίο μειώνεται

 medlabnews.gr iatrikanea

Το lockdown με τους περιορισμούς του φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει. 

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, παρουσίασε αισιόδοξα στοιχεία από τη μελέτη των λυμάτων της Αττικής τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που διαπιστώνεται είναι μια σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, η οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα αποτυπωθεί  την επόμενη εβδομάδα στα κρούσματα.

«Η εικόνα στα λύματα είναι αισιόδοξη καθώς διαπιστώνεται σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου από την προηγούμενη Παρασκευή. Εντοπίζονται κάτω από τις 20.000 φορείς στο λεκανοπέδιο και πιστεύω ότι αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στα τεστ του ΕΟΔΥ», ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ.Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι από τα ευρήματα δεν μπορεί να γίνει ηλικιακή καταγραφή, ενώ αναφέρθηκε σε μελέτη αντισωμάτων 6.000 ατόμων του ΕΚΠΑ, όπου παρουσιάστηκε το φαινόμενο, οι μισοί που εμφάνισαν αντισώματα, να είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς. «Γεγονός που δείχνει ότι στην κοινότητα ο αριθμός των ασυμπτωματικών έχει αυξηθεί πάρα πολύ», σχολίασε.

Το peak, σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαΐδη, στα λύματα ήταν μεταξύ 30/10 και 5/11. «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την επίδραση των μέτρων και θα αποτυπωθεί και μετά από μια εβδομάδα στα κρούσματα, αλλά δυστυχώς τα νούμερα των θανάτων και των διασωληνωμένων θα μειωθούν αργότερα, υπάρχει πάντα μια υστέρηση σε αυτές τις τρεις κατανομές».

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ