2020-11-17 15:52:24
Φωτογραφία για Η αναθεωρημένη Σ.Μ.Π.Ε. της υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.



 

Χάρτης προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ.: Τα σημεία χωροθέτησης των παραγωγικών ζωνών της προτεινόμενης αναθεωρημένης Π.Ο.Α.Υ., είναι ίδια ακριβώς με την αρχική. Απουσιάζει η συγκεντρωτική λογική και η οικονομία του θαλάσσιου χώρου και οι προτεινόμενες παραγωγικές ζώνες, συμπίπτουν επακριβώς με τις άναρχες και διάσπαρτες χωροθετήσεις του παρελθόντος. Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τον Δήμο Ξηρομέρου εκτός διαβούλευσης, η Π.Ο.Α.Υ. συμπεριλαμβάνει το παράκτιο κομμάτι του Δήμου Ξηρομέρου, που στο χωροταξικό του 2011 δεν περιλαμβανόταν για την ίδρυση Π.Ο.Α.Υ.



Έφτασε στα χέρια μας η αναθεωρημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) της υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, για την οποία μας είχε μιλήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ. κ. Τουραλιάς, στην συνάντηση του Αστακού την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, την οποία κανείς δεν είχε δει, ούτε εκεί μας την παρουσίασε και απλά μας παρέπεμψε στο site του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επί τόπου μπήκαμε στο site του Υπουργείου και εκεί υπήρχε μόνο η γνωστή αρχική Σ.Μ.Π.Ε. με τα νούμερα που γνωρίζαμε και που πέρασε από γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και καμία νέα αναθεωρημένη Σ.Μ.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ