2020-11-17 16:57:43
Φωτογραφία για Τουρκία: Στα ύψη οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
Στην Τουρκία η πανδημία επέφερε μείωση της παραγωγής νέων αυτοκινήτων όπως και πωλήσεων. Το κυριότερο στοιχείο όμως είναι πως η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εκτινάχθηκε στα ύψη. Οι πολίτες της γειτονικής χώρας στράφηκαν προς την τοπική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στέλνοντας έτσι τις τιμές τους στα ύψη. Εμπειρογνώμονες με τα της αγοράς προβλέπουν τώρα ότι η αγορά νέων αυτοκινήτων δεν θα δει σταθερή ανάκαμψη πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τα εργοστάσια αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν δυσκολίες παραγωγής από τον Απρίλιο λόγω της πανδημίας, ενώ ορισμένα από αυτά σταμάτησαν εντελώς τη λειτουργία τους την άνοιξη.

Τώρα που ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ζήτηση δεν είναι πιθανό να αυξηθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, τόνισαν πηγές από την Τουρκία. Ωστόσο, εάν η ευρωπαϊκή αγορά συνεχίσει να συρρικνώνεται σημαντικά, θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει διαφορετικά στην Τουρκία.


“Η διαθεσιμότητα των οχημάτων δεν θα είναι υψηλή πριν από την άνοιξη του 2021”, επεσήμαναν επίσημα χείλη. Η περιορισμένη προσφορά νέων αυτοκινήτων και η αυξανόμενη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα οδήγησαν τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πάνω από τις τιμές των νέων αυτοκινήτων στην Τουρκία.

Η αύξηση της ζήτησης τροφοδοτήθηκε επίσης από εκστρατείες χαμηλού επιτοκίου από το κράτος προκειμένου να τονώσει την οικονομία. Ωστόσο, οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών ώθησαν επίσης τους αξιωματούχους να λάβουν μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς. Υπήρχαν ακόμη και μέτρα στο τραπέζι, όπως η εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το εξωτερικό για την τροφοδότηση του τοπικού ανταγωνισμού.

«Ο κλάδος πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει το περιθώριο που δημιουργήθηκε από την πτώση των τιμών σε ξένο νόμισμα για δάνεια χαμηλού επιτοκίου. Επομένως, εάν δεν υπάρχει σημαντική αλλαγή στις τιμές των νέων οχημάτων, οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα», προβλέπουν αξιωματούχοι. Παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση για υβριδικά αυτοκίνητα.

Στην Τουρκία, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με βενζίνη έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τις πωλήσεις οχημάτων ντίζελ για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, ενώ παρατηρείται επίσης αύξηση των πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με έκθεση της Anadolu Agency (AA), η Τουρκία έχει στείλει επιβατικά αυτοκίνητα σε 113 χώρες, πολλές από αυτές στην Ευρώπη. Η συνολική αγορά πωλήσεων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων ελαφρών φορτηγών και άλλων οχημάτων, επεκτάθηκε κατά 78% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φθάνοντας τα 605.390 από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ