2020-11-17 22:50:08
Φωτογραφία για Δανία: Η νέα απειλή για τις τράπεζες είναι οι… πολίτες
Τι έχει εξοργίσει τους Δανούς πολίτες και καταφεύγουν σε ευθείες απειλές κατά των τραπεζικών υπαλλήλων - Ο «περίεργος» ρόλος της μάσκας που φαίνεται να ενθαρρύνει τους θερμόαιμους Ανησυχητική αύξηση της επιθετικότητας που κυμαίνεται από λεκτική κακοποίηση έως και ευθείες απειλές σε βάρος της ζωής τους (και των οικογενειών τους) δέχονται τα μέλη του Σωματείου των τραπεζικών υπαλλήλων της Δανίας.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Δανίας παλεύει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πλήγμα που έχει δεχθεί από σειρά σκανδάλων. Η Danske Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας παραμένει υπό διερεύνηση για τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ευρώπη. Επιπλέον η τράπεζα παραδέχθηκε ότι οι αστοχίες του συστήματος είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πελάτες της να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για την αποπληρωμή των δανείων τους.


Όπως δήλωσε ο Michael Budolfsen, αντιπρόεδρος του Σωματείου τραπεζικών υπαλλήλων είναι συνήθως οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στις τράπεζες που γίνονται στόχος της δυσαρέσκειας των πελατών ιδιαίτερα όταν ειδήσεις για σφάλματα ή σκάνδαλα κυριαρχούν στην επικαιρότητα φτάνουν στο κοινό.

Θυμωμένος πελάτης είπε σε υπάλληλο ότι γνώριζε σε ποιο νηπιαγωγείο πηγαίνει η κόρη του ενώ άλλος πελάτης έσπασε το παράθυρο σε σπίτι τραπεζικού πετώντας πέτρα. Υπάρχουν και οι ψηφιακές απειλές και περιλαμβάνουν μηνύματα όπως το “Θα σε πυροβολήσω” και “Θα σου κόψω τα δάχτυλα”, σύμφωνα με τα αρχεία του Σωματείου.

Ο ρόλος της μάσκας

Ο Budolfsen ανεφέρε επίσης ότι κάποιοι πελάτες φαίνεται πήραν θάρρος από την ανωνυμία που τους παρέχει η χρήση μάσκας ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας κορωνοϊού.

«Η δυνατότητα που παρέχει η μάσκα να καλύψεις τον εαυτό σου προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στους ανθρώπους», είπε. “Εγείρονται επίσης ερωτήματα για την επιχείρηση (την τράπεζα) για το εάν μπορεί να ζητήσει από τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο της να αποκαλύπτουν τον ευατό τους βγάζοντας τη μάσκα”

Σύμφωνα με τον ίδιο μέρος του προβλήματος, οφείλεται στην επικριτική γλώσσα που χρησιμοποιούν συνήθως οι βουλευτές και οι υπουργοί αναφερόμενοι στις τράπεζες. Ο Budolfsen δήλωσε πως «θα επιθυμούσε πραγματικά μια πιο ισορροπημένη επικοινωνία από τους πολιτικούς» προσθέτοντας πως «στην πραγματικότητα είναι ένας κλάδος που λειτουργεί αρκετά καλά». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes-Benz G63 AMG 6×6
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes-Benz G63 AMG 6×6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ