2020-11-18 10:50:53
Φωτογραφία για Το πιο διάσημο μπικίνι στον κόσμο δεν βρήκε αγοραστή: Στα αζήτητα το λευκό μαγιό της Ούρσουλα Άντρες
Το πιο διάσημο λευκό μαγιό παγκοσμίως, που καθιέρωσε την Ούρσουλα Άντρες σύμβολο του σεξ, έμεινε στα αζήτητα. Το 1962, η διάσημη Ελβετή ηθοποιός, στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, είχε ενσαρκώσει τη Χάνεϊ Ράιντερ και βγαίνοντας από τη θάλασσα με το λευκό μαγιό, άφησε τον αξέχαστο Σον Κόνερι με ανοιχτό το στόμα.

Κι όμως!, γράφει το περιοδικό Der Spiegel. Την προηγούμενη Πέμπτη, το λευκό μπικίνι βγήκε στο «σφυρί» μέσω Διαδικτύου, λόγω των κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, και δεν βρέθηκε ούτε ένας αγοραστής.

Σύμφωνα με τον Οίκο Δημοπρασιών «Profiles in History» του Λος Άντζελες, η τιμή που αναμενόταν να πιάσει κυμαινόταν από 300.000 έως 500.000 δολάρια!

Ωστόσο, δεν υπήρξε ούτε ένας που να το διεκδικήσει. Ο Αλεξάντερ Ρουσάινσκι, ιδιοκτήτης του Μουσείου «BikiniArt» στο Μπαντ Ράπεναου στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, είχε εκφράσει εκ των προτέρων το ενδιαφέρον του για το μαγιό μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Τελικά όμως είπα στον εαυτό μου.Να μην είμαστε ο πρώτος ενδιαφερόμενος», επισήμανε ο Γερμανός ιδιοκτήτης του μουσείου. Μάλλον περίμενε να πέσει η τιμή του, όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Αλλά επειδή ο Ρουσάινσκι δεν ήθελε να γυρίσει με άδεια χέρια, αγόρασε από την δημοπρασία κάτι εντελώς διαφορετικό από μαγιό. Ένα υπέροχο φόρεμα κολύμβησης από βαμβάκι.

Αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων για το κόκκινο φόρεμα που φορούσε η αξέχαστη Eλίζαμπεθ Τέιλορ το 1957.

Ο Μπράιαν Τσέινς, που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό του ιστορικού μπικίνι που κολακεύει κάθε σωματότυπο, δεν μπορεί να πιστέψει ότι το μαγιό δεν βρήκε την ανταπόκριση του κοινού που αναμενόταν.

Πριν από 58 χρόνια, όταν η γοητευτική ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες βγήκε από τη θάλασσα με αυτό το μπικίνι, το καθιέρωσε σε όλες τις παραλίες του κόσμου, σε μία εποχή κατά την οποία διατηρούσε ακόμη στοιχεία μεταπολεμικού συντηρητισμού.

Το 2001, η Ούρσουλα -η γυναίκα που καταβρόχθιζε τα αρσενικά, όπως την έχουν χαρακτηρίσει- αποφάσισε να το πουλήσει σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο.

Τότε, το μπικίνι είχε πουληθεί έναντι περίπου 60.000 δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις στο Λονδίνο, σημειώνοντας ρεκόρ για μαγιό εκείνη την εποχή.

Ο αγοραστής του ήταν ο επιχειρηματίας Ρόμπερτ Ερλ, συνιδρυτής της αλυσίδας «Planet Hollywood».

Η σπανιότητα αντικειμένων και κοστουμιών από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ και η επιμονή των συλλεκτών να τα αποκτήσουν έχουν αυξήσει τις τιμές σε ασυνήθιστα επίπεδα.

Το λευκό μαγιό είχε χαρακτηριστεί εκ των προτέρων ως ιδιαίτερα δημοφιλές αντικείμενο στη δημοπρασία αναμνηστικών του Χόλιγουντ.

Τελικά όμως διέψευσε όλους όσοι έκαναν τέτοιες προβλέψεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ