2020-11-18 13:52:00
Φωτογραφία για Google: Ποιος απειλεί να τινάξει στον αέρα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό $310 εκατ. για σεξουαλική παρενόχληση


Η κατάθεση διακανονισμού 177 σελίδων υποχρεώνει τη Google και τη μητρική εταιρεία Alphabet σε περισσότερες από 80 αλλαγές στις πολιτικές της  Περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η Google αποτέλεσε αντικείμενο νομικής δράσης για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων από ανώτατα στελέχη η εταιρεία επιχειρεί να διευθετήσει τη δικαστική διαμάχη με υποσχέσεις για γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Ομως ένας υπάλληλος της εταιρείας απειλεί τώρα να τινάξει στον αέρα τον εξωδικαστικό διακανονισμό για το σκάνδαλο που περιλαμβάνει μια «διευθέτηση» 310 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα με το ψευδώνυμο John Doe συγκρούεται με τον γίγαντα του Διαδικτύου επί τέσσερα χρόνια και κατηγορεί την εταιρεία ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τους υπαλλήλους.

Ο Doe ισχυρίζεται ότι η συμφωνία που έκλεισε το συμβούλιο της Alphabet Inc. με επενδυτές τον Σεπτέμβριο σχετικά με τον τρόπο κάλυψης της ανάρμοστης συμπεριφοράς ανώτατων στελεχών με γενναιόδωρα πακέτα για να φύγουν ήταν ένας ελιγμός της Google. Ένας δικηγόρος των μετόχων χαιρέτισε τον προτεινόμενο διακανονισμό «ορόσημο».

Εξωδικαστικός συμβιβασμός εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Doe όμως λέει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που η εταιρεία δαπάνησε για πρωτοβουλίες από το 2014 έως το 2018, η δέσμευσή της να προσθέσει άλλα 310 εκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια – τα οποία ο δικηγόρος του Chris Baker υπολογίζει σε περίπου 243 $ ανά εργαζόμενο ετησίως – ανέρχεται σε μείωση και όχι αύξηση. “Έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε περισσότερες από 50 βελτιώσεις στο χώρο εργασίας της Alphabet – αλλαγές που αναπτύχθηκαν και βελτιώθηκαν σε συνεργασία με εκπροσώπους των μετόχων μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η κατάθεση από τον Doe αργά τη Δευτέρα σηματοδοτεί την πρώτη ένσταση στον διακανονισμό, η οποία έχει προγραμματιστεί για ακρόαση στις 30 Νοεμβρίου στο δικαστήριο της Καλιφόρνιας στο Σαν Χοσέ.

Ο Ντο αντιτίθεται επίσης στον διακανονισμό γιατί όπως αναφέρει επιτρέπει σε στελέχη που ήταν κατηγορούμενοι αλλά εγκατέλειψαν την εταιρεία να μην αναλάβουν κανένα από τα οικονομικά έξοδα. «Οι παραβάτες πληρώθηκαν από κεφάλαια της εταιρείας αφού κατηγορήθηκαν για παρενόχληση και τους ζήτησαν να παραιτηθούν», δήλωσε ο Doe στην κατάθεση.

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει όχι μόνο μια δέσμευση 310 εκατομμυρίων δολαρίων για πρωτοβουλίες ποικιλομορφίας, ισότητας και ένταξης, αλλά απαιτεί επίσης από την εταιρεία να θεσπίσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στις εσωτερικές πολιτικές της σχετικά με σεξουαλικά παραπτώματα, διακρίσεις και συμβάντα αντιποίνων. Η Google, λοιπόν, θα προχωρήσει σε αυστηρές μεταρρυθμίσεις της εσωτερικής πολιτικής της για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η κατάθεση διακανονισμού 177 σελίδων υποχρεώνει τη Google και τη μητρική εταιρεία Alphabet σε περισσότερες από 80 αλλαγές στις πολιτικές της. Η εταιρεία είχε αποφασίσει το 2018 να τερματίσει την αναγκαστική διαιτησία για υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στη Google, αλλά τώρα έχει επεκτείνει το ίδιο για να συμπεριλάβει επίσης όλους τους εργαζομένους της, συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων, καθώς και εκείνους που εργάζονται στα τμήματα «Other Bets» της Alphabet. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ