2020-11-18 13:59:28
Φωτογραφία για ΗΠΑ: «Ταμπουρωμένος» στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ - Η Μελάνια οργανώνει τα χριστουγεννιάτικα πάρτι


Επίδειξη ισχύος η εντολή του στο Πεντάγωνο να ξεκινήσει η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Αφγανιστάν και Ιράκ - Η Μελάνια ασχολείται με την οργάνωση χριστουγεννιάτικων πάρτι στην προεδρική κατοικία

O Ντόναλντ Tραμπ «ταμπουρώνεται» στον Λευκό Οίκο. Ακόμη και την «Ημέρα των Ευχαριστιών», θα την περάσει στην προεδρική κατοικία.

Την ίδια ώρα, ο νεοεκλεγείς Δημοκρατικός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τους συμβούλους του να αποφύγουν τις έρευνες για τις ατασθαλίες του ηττημένου Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου προκειμένου να μην διχαστεί περαιτέρω η χώρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ συμπεριφέρεται επιδεικνύει την δύναμή του καρατομώντας επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης. Πριν από λίγες ώρες έδιωξε τον υπέυθυνο κυβερνοασφάλειας Κρις Κρεμπς και μία εβδομάδα νωρίτερα, τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Εσπερ.

Επιπλέον, έδωσε το πράσινο φως στο Πεντάγωνο για την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Ασφανιστάν.


Όπως αναφέρει το CNN, τις τελευταίες ημέρες, o Tραμπ δεν απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την ώρα που η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει τις επόμενες κινήσεις του.

Ο νέος υπουργός Άμυνας, Κρίστοφερ Μίλερ, ακολουθώντας τις οδηγίες του Τραμπ, ζητά από το Πεντάγωνο να προχωρήσει στην απόσυρση δύο χιλιάδων στρατιωτών από το Αφγανιστάν και 500 από το Ιράκ μέσα στις 60 και κάτι ημέρες που απομένουν για να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ακύρωσε τα σχέδιά του να ταξιδέψει στο Mar-a-Lago για την «Ημέρα των Ευχαριστιών», 26 Νοεμβρίου,όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της κυβέρνησή του στο CNN. Τραμπ και Μελάνια είχαν προγραμματίσει να περάσουν τις διακοπές τους τους στο θέρετρο της Φλόριντα, αλλά αποφάσισαν να μείνουν στην Ουάσιγκτον. «Αισθάνεται ότι ο Λευκός Οίκος είναι το καταφύγιό του», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ακόμα και όταν οι εργάτες άρχισαν να απομακρύνουν το συρμάτινο πλέγμα με το οποίο είχε περιφραχθεί η μάντρα του Λευκού Οίκου την «Ημέρα των Εκλογών», ο Πρόεδρος παρέμενει οχυρωμένος στο κτίριο ενώ συνεχίζει να αρνείται την ήττα του από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν.

Η άρνησή του να δεχτεί την ήττα του καθυστερεί την μετάβαση της εξουσίας με τα στελέχη της κυβένρησής του να παραμένουν διχασμένα .

Εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα του, το αποκορύφωμα των αυτοκαταστροφικών αποφάσεών είναι η οδηγία προς το Πεντάγωνο για την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, σχολιάζει το CNN.

Με τα τηλεοπτικά δίκτυα, o Τραμπ δεν έχει πλέον επαφές. Μετά την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, γευμάτισε μόνο δύο φορές με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Την περασμένη Πέμπτη είχε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών. Με τους ηγέτες ξένων κρατών έχει σταματήσει να μιλάει στο τηλέφωνο.

Ωστόσο, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ συμπεριφέρεται σαν να έχει ακόμα το «πάνω χέρι». Άτομα του στενού του περιβάλλοντος ισχυρίζονται ότι οι επόμενοι δύο μήνες δεν θα περάσουν ήσυχα Ο Τραμπ, ναι μεν παρακολουθεί τις ανακοινώσεις του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την επόμενη μέρα στον Λευκό Οίκο, όμως ο Τραμπ δεν αισθάνεται ότι πρέπει να σχολιάσει. Αντ 'αυτού, περνά το πρωινό του παρακολουθώντας τηλεόραση, και από το απόγευμα έως το βράδυ κάθεται στο Οβάλ Γραφείο.

Το προσωπικό στο Λευκό Οίκο φαίνεται αβέβαιο για το μέλλον του. Πολλά βιογραφικά έχουν σταλεί από την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εργαζόμενοι θέλουν να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας.

Ωστόσο, μέχρι ο Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του και να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, πολλοί είναι αυτοί που δεν πατάνε το πόδι στους στην προεδρική κατοικία και οι υπόλοιποι πάνε με καθυστέρηση στην εργασία τους.

Στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, κυκλοφορούν σαν φαντάσματα όσοι έχουν απομείνει και δεν έχουν νοσήσει από Covid-19.

Στην Ανατολική Πτέρυγα, υπάρχει η αίσθηση του «αυτόματου πιλότου». Κανείς δεν μαζεύει τα πράγματά του , δεν υπάρχουν φορτηγά για να μεταφέρουν πακέτα με τους υπαλλήλους να διερωτώνται: «Μένουμε ή φεύγουμε;», όπως αναφέρει πηγή που έχει γνώση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, η τρίτη του σύζυγος, Μελάνια Τραμπ επικεντρώνεται στην οργάνωση δεκάδων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στον Λευκό Οίκο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ