2020-11-18 16:13:48
Φωτογραφία για Γερμανία: Αυτά τα δύο προϊόντα αγοράζουν περισσότερο εν μέσω κορωνοϊού
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σημειώθηκε άνοδος στην παραγωγή αντισηπτικών και ζυμαρικών, αλλά η αύξηση της παραγωγής χαρτιού υγείας αποδείχθηκε προσωρινή, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας σήμερα.Οι γερμανικές εταιρείες παρήγαγαν 80% περισσότερο αντισηπτικό και 20% περισσότερα ζυμαρικά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, όμως η παραγωγή του χαρτιού υγείας μειώθηκε κατά 3,5% στους 85.300 τόνους.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν η Γερμανία επλήγη από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού και οι μαζικές αγορές οδήγησαν σε ελλείψεις σε χαρτί υγείας, η παραγωγή του αυξήθηκε κατά 17% και 12% αντίστοιχα.

Η παραγωγή αντισηπτικού έφτασε στο απόγειό της τον Απρίλιο, όταν η μηνιαία παραγωγή ήταν 161% μεγαλύτερη από αυτή ένα χρόνο νωρίτερα.

Συνολικά στη Γερμανία έχουν επιβεβαιωθεί 883.307 κρούσματα covid-19 μέχρι στιγμής.

Η χώρα επέβαλε νέα περιοριστικά μέτρα στις αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση του δεύτερου κύματος της επιδημίας και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, όπως και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί, έχουν επισημάνει ότι οι περιορισμοί αυτοί ενδέχεται να αυστηροποιηθούν περαιτέρω την επόμενη εβδομάδα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ