2020-11-18 16:20:23
Φωτογραφία για Ακάρ: «Συνεχίζουμε κανονικά τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο»


«Θα συνεχιστούν οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας» επανέλαβε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και των αρχηγών όπλων, για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Ακάρ επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις για τις παράνομες «τεχνικές και επιστημονικές εργασίες» -όπως τις αποκάλεσε- στην Ανατολική Μεσόγειο. «Τα πλοία μας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Και εμείς διασφαλίζουμε την ασφάλειά τους και τα συνοδεύουμε. Είμαστε αποφασισμένοι στο θέμα αυτό. Ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας στη ξηρά, στη θάλασσα και τον αέρα» δήλωσε προκλητικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα της Κύπρου, λέγοντας πως πρόκειται για «εθνικό ζήτημα» για την Τουρκία, που θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις ευθύνες της που απορρέουν από τον ρόλο της εγγυήτριας, αρνούμενη ν’ αποδεχτεί τετελεσμένα που θα παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τ/Κ.


Υποστήριξε συγκεκριμένα: «Η Κύπρος είναι ένα εθνικό ζήτημα της Τουρκίας. Αυτό θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και στη νέα περίοδο. Ό,τι ήταν η στάση, η θέση και οι σκέψεις μας πρωτύτερα, έχουμε την ίδια οπτική γωνιά και στάση και τώρα. Εν τω μεταξύ η Ε/Κ πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους, πρέπει να αναγνωριστεί η τουρκική παρουσία εκεί και να γνωρίζουν πως είναι κυρίαρχε και ίσες οντότητες. Είπαμε επανειλημμένα πως δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Άλλωστε δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο. Ως Τουρκία θα προστατεύουμε πάντοτε το δικαίωμα και το δίκαιο της “ΤΔΒΚ” και θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να παραβιαστεί».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ