2020-11-18 21:55:05
Φωτογραφία για Όρμπαν: Γι' αυτό θέσαμε βέτο στο Δημοσιονομικό Πλαίσιο και στο Ταμείο Ανάκαμψης
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν εξήγησε την Τετάρτη ότι η χώρα του άσκησε βέτο στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021-2027 και στο Ταμείο Ανάκαμψης λόγω του «εκβιασμού» που απαιτεί υποχρεωτική υποστήριξη για τη μετανάστευση.

«Μετά την αποδοχή της τρέχουσας πρότασης, δεν θα υπήρχε κανένα εμπόδιο από τη σύνδεση της εκταμίευσης κεφαλαίων στα κράτη μέλη με την υποστήριξη της μετανάστευσης και τον εκβιασμό των χωρών που αντιτίθενται στη μετανάστευση με δημοσιονομικές κυρώσεις», δήλωσε ο Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται πως η Ουγγαρία και η Πολωνία άσκησαν βέτο τόσο στον προϋπολογισμό όσο και στο σχέδιο ανάκαμψης για τις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για τον προϋπολογισμό περιείχε μια ρήτρα που εξαρτά την πρόσβαση στα χρήματα από την τήρηση του κράτους δικαίου. Ωστόσο, το χρηματοδοτικό πακέτο της ΕΕ, ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ δεν έχει συγκεκριμένες ρήτρες για τη μετανάστευση.

Ο Όρμπαν έχει από καιρό αντιταχθεί στη μαζική μετανάστευση, λέγοντας ότι βλάπτει την εθνική και ευρωπαϊκή χριστιανική ταυτότητα. Τον Μάρτιο, προέτρεψε την ΕΕ να εμποδίσει το νέο κύμα μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα μέσω Τουρκίας. «Ως έσχατη λύση, όπως και το 2015, υπάρχουν οι Ούγγροι», είπε ο Όρμπαν εκείνη την εποχή. «Τα σύνορα της ΕΕ πρέπει να υπερασπιστούν... κάτι που θα κάνει η Ουγγαρία». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ