2020-11-19 10:39:27
Φωτογραφία για Βρετανία: Πέντε μέρες lockdown για κάθε μέρα χαλάρωσης των μέτρων, βλέπει κυβερνητική σύμβουλος υγείας
Η Αγγλία θα χρειάζεται να επιβάλει πέντε επιπλέον ημέρες lockdown για κάθε μέρα χαλάρωσης των μέτρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ώστε να επιτρέψει στους ανθρώπους να δουν τις οικογένειές τους τις μέρες των εορτών, προειδοποίησε σήμερα μια ανώτερη κυβερνητική σύμβουλος υγείας.

Η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας εθνικών λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η συμβουλή της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες θα σήμαινε δύο ημέρες αυστηρότερων περιορισμών.

Ωστόσο, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, η κυβερνητική υπηρεσία αρμόδια για την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία, διευκρίνισε αργότερα ότι η Χόπκινς έσφαλε σε όσα είπε και ότι «για κάθε μέρα χαλάρωσης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν πέντε ημέρες αυστηρότερων περιορισμών».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου μετά από ένα μήνα καθολικών απαγορεύσεων για να σταματήσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων που απειλεί το σύστημα υγείας. Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι ήλπιζε τα Χριστούγεννα να είναι εορταστούν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά.


Η κυβέρνηση εξετάζει κανόνες αποκλιμάκωσης του γενικού απαγορευτικού για τρεις έως πέντε ημέρες για να επιτραπούν οι οικογενειακές συναθροίσεις, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Sun .

Αυτό θα σήμαινε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 ημέρες περαιτέρω μέτρων περιορισμών για να περάσουν οι πολίτες της χώρες 5 ημέρες με μέλη των οικογενειών τους ή φίλους τους εκτός των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ