2020-11-19 12:10:15
Φωτογραφία για Τρομακτικά νούμερα των όσων νοσηλεύονται με κοροναϊό στα ρωσικά νοσοκομεία

 medlabnews.gr iatrikanea

Στην Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση 1.100.000 νοσούντες από την Covid-19, εκ των οποίων στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 221.000 ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με Covid-19 και περίπου 5.000 χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μουράσκα ανέφερε επίσης ότι το 10% των ασθενών, που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Covid-19, είναι «βαριά «περιστατικά» που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, ενώ 17.000 ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με πνευμονία.

Οι ασθενείς με Covid-19, που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία , διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, καταλαμβάνουν το 20% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι στις περιφέρειες της χώρας έχουν διατεθεί επιπλέον σχεδόν 8.000 ασθενοφόρα για την μεταφορά των ασθενών με κορονοϊό , αλλά σε οκτώ περιφέρειες τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν. Πρότεινε μάλιστα να καλυφθεί η έλλειψη ασθενοφόρων με τη χρήση αυτοκινήτων ταξί.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την διάθεση των φαρμάκων σε ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ο Μιχαήλ Μουράσκα είπε ότι είναι «επαρκώς σταθερή».

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ